Focar de COVID-19 la un cămin de bătrâni din Brăila. 28 de vârstnici şi 5 angajaţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus

Focar de COVID-19 la
un cămin de bătrâni din Brăila. 28 de vârstnici şi 5 angajaţi au fost
confirmaţi cu noul coronavirus

Foto: arhivă Adevărul

Direcţia de Sănătate Publică Brăila a demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili sursa infectării. Patru bătrâni au fost internaţi în spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Un focar de COVID-19 a izbucnit la căminul pentru persoane vârstnice “Sfinţii Petru şi Pavel” din Brăila. Până în prezent, 28 de bătrâni şi 5 angajaţi ai căminului au fost confirmaţi pozitiv, dar este de aşteptat ca numărul acestora să crească în următoarele zile, pe măsură ce toţi vârstnicii şi angajaţii vor fi testaţi.

Căminul pentru bătrâni are 131 de beneficiari şi 73 de angajaţi. Direcţia de Sănătate Publică Brăila a demarat o anchetă epidemiologică pentru a stabili de la cine a pornit infectarea cu noul coronavirus, dar şi contacţii acestuia.

Patru vârstnici au fost internaţi deja în spital pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate, în contextul în care tuşeau şi prezentau probleme respiratorii. 

Conducerea centrului nu ştie de unde ar fi putut fi contractat virusul, în condiţiile în care medicii, asistentele şi infirmierele sunt testaţi de două ori pe lună, iar căminul a fost practic izolat de la debutul pandemiei, în ideea de a-i proteja pe bătrâni.

Dacă numărul de infectări cu noul coronavirus va creşte în următoarele zile, nu este exclus ca autorităţile sanitare să plaseze căminul pentru bătrâni în carantină. Alte 49 de cazuri de infectare au fost confirmate în judeţul Brăila în ultimele 24 de ore, iar două persoane au decedat.

În total, 1.511 brăileni au fost diagnosticaţi cu COVID-19 de la începutul pandemiei, iar 58 de persoane şi-au pierdut viaţa. 352 de persoane au fost plasate în carantină, iar 93 de brăileni sunt izolaţi la domiciliu.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările