Botoşani: Premieră medicală la Spitalul Judeţean

Botoşani: Premieră medicală la Spitalul Judeţean

O bătrână de 100 de ani a fost operată la şold şi se simte excelent. Intervenţia chirurgicală este o premieră naţională realizată cu succes la Spitalul Judeţean ,,Mavromati,, din Botoşani. Medicii s-au gândit de 10 ori până să o opereze pe centenară pentru că intervenţiile chirurgicale sunt riscante pentru bătrânii  de peste 70 de ani

În anii ’70 - ’80, motivată de paradigma Războiului Rece, perioada de glorie a sectorului energetic românesc s-a concentrat în jurul producţiei de cărbune, de petrol, de gaze şi a petrochimiei. Succesul acelor ani s-a datorat unei sincronizări între cercetare, educaţie, proiectare si producţie, potrivită pentru acea vreme.

acum 10 zile · comentarii (13)

Nu întotdeauna cifrele par a fi date abstracte şi lipsite de viaţă. E important să nu uităm că oamenii sunt cei care strâng, folosesc datele şi le dau viaţă. Oamenii aleg ce să calculeze şi cum să folosească rezultatele, iar cel din urmă aspect e şi mai important atunci când avem de-a face cu cifre despre numărul participanţilor la o manifestaţie publică.

acum 11 zile · comentarii (45)

Un guvern fără trei miniştri, în curând fără cinci miniştri, poate fi numit guvern fantomă. Nu-şi poate îndeplini atribuţiile de bază. Săptămâna aceasta expiră interimatul de la Interne, săptămâna viitoare de la Educaţie. Două ministere extrem de importante care nu pot funcţiona fără titulari. Doamna premier Dăncilă crede altceva.

acum 11 zile · comentarii (29)

Am aflat cu voia lui Dumnezeu de un loc binecuvântat pe pământul nostru, Slatina Nera, în Banat. Aici binecuvântarea Domnului s-a pogorât către noi. Natura pe care El ne-a dăruit-o ne slujeşte cu dragoste. Plantele minunate mângâiate de grija lui Dumnezeu într-un loc pur şi plin de prospeţime produc minuni. Aici oamenii devin îngeri şi se sfinţesc lucrând pentru sănătatea şi puterea semenilor din jurul lor.

acum 11 zile · comentarii (1)

Uimitor de observat, un veritabil florilegiu al culorilor sonore a putut fi urmărit pe parcursul câtorva dintre recentele concerte ale Festivalului. Desigur, în unele cazuri acestea sunt consubstanţiale operei, spre exemplu muzicii lui Debussy sau Ravel; alteori devin un corolar nesperat al unor opere nascute într-un context diferit cum sunt – iată! - primele sonate pentru vioară şi pian de George Enescu.

acum 12 zile · comentarii (1)

Pe cei din Bremen nu i-am auzit în Festival, au rămas să-şi ducă mai departe planurile şi poveştile şi să sperie tâlhari, dar pe cei din Berlin i-am ascultat spre miezul nopţii la Ateneul Român şi spun doar atât: violonceliştii Berliner Philharmoniker, un ansamblu închegat, rotund, melodios, rămân şi azi, la o săptămână de la debutul Festivalului, una dintre cele mai frumoase întâmplări ale acestei ediţii.

acum 12 zile · comentarii (0)

Ne aflăm nu doar într-un moment care marchează un vârf de criză în strălucita istorie a Marii Britanii, ci şi într-o situaţie care poate duce la o dereglare profundă a întregului sistem democratic. Modul în care această criză va fi rezolvată va intra în anale şi va constitui un precedent extrem de important, poate chiar decisiv, pentru redefinirea, în condiţiile de acum, a relaţiei între puterile statului, dintre executiv şi legislativ.

acum 12 zile · comentarii (27)

Turcia este în pragul unui conflict politic intern fără precedent în istoria partidului de guvernământ Justiţie şi Dezvoltare (AKP), care se află la putere încă din 2002. AKP, condus de preşedintele Recep Tayyp Erdogan este considerat ca partid-stat , ce a transformat Turcia într-un regim autoritar competitiv pentru menţinerea propriei hegemonii politice.

acum 12 zile · comentarii (5)

După o adevărată defilare a orchestrelor Berlineze (Philharmoniker şi Rundfunk) comandate de doi dirijori de origine rusă (Kirill Petrenko şi Vladimir Jurowski), a venit rândul Orchestrei Naţionale a Franţei să cucerească inimile spectatorilor de la Sala Palatului. Iar pentru a atinge acest scop, Emmanuel Krevin a pregătit o adevărată strategie.

acum 13 zile · comentarii (0)

În ce priveşte Polonia, lucrurile sunt foarte clare, procesul este extrem de avansat şi se apropie de faza finală, celor 4.000 de soldaţi americani deja aflaţi pe teritoriu polonez adăugându-li-se acum încă 1.000, iar celor şase locaţii deja agreate de Varşovia cu partenerul american i s-a adăugat încă una, aşa că nu lipsesc opţiunile de amplasare.

acum 13 zile · comentarii (76)

Discuţii ample pe marginea OM care limitează intrarea la liceu doar pentru elevii care au obţinut o medie de admitere mai mare sau egală cu 5. E bună sau nu e bună măsura? Contextul este mult mai larg, şi ţine de arhitectura instituţională şi curriculară a şcolii româneşti. Dacă privim spre Germania, 70% dintre elevi învaţă în şcoli profesionale, foarte bine organizate şi dotate.

acum 13 zile · comentarii (20)

Există puţine lucruri cu care te mândreşti zilele astea când vine vorba de satul, oraşul sau judeţul natal mai ales atunci când eşti moldovean. Acum câteva zile am avut însă o surpriză plăcută când, nevoit să merg acasă, cât o mai însemna acest ”acasă” când acolo ajung de cel mult două ori pe an, am descoperit acest panou simplu dar cu un puternic rol de simbol.

acum 7 ani · comentarii (28)
Postari Recente