Copilul de 2 ani din Botoșani pierdut într-o pădure a fost externat. Mamă: „Nu doresc la nimeni să treacă prin ce am trecut noi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poveste cu final fericit pentru familia micuțului de doar doi ani din Botoșani, care a fost găsit după 25 de ore de căutări. Radu Aryan Mahmood, din comuna botoșăneană Tudora, care a fost dat dispărut duminică, 17 martie, va merge cu părinții săi în Anglia.

Radu Aryan Mahmood și familia
Radu Aryan Mahmood a fost găsit luni, 18 martie. Foto: Monitorul de Botoșani

Băiețelul, care a fost supus mai multor investigații medicale, a fost externat vineri, 22 martie. După calvarul prin care au trecut, părinții au mărturisit că toată familia îl vrea acasă pe micuțul curajos, conform Monitorul de Botoșani. 

„Nu doresc la nimeni să treacă prin ce am trecut noi. Nu știm încă când o să plecăm în Marea Britanie. Este foarte greu după ceea ce s-a întâmplat. Vom mai rămâne aici o perioadă. Clar îl vom lua cu noi.  

Bunica a pregătit de mâncare. De fiecare dată gătește. Lui Aryan îi plac cartofii prăjiți, sarmale, ciorba făcută de bunica. Ne așteaptă bunica și câteva rude. Aryan este un luptător. Este eroul meu, miracolul meu”, a spus mama copilului. 

Vă mulțumim și vouă (n.red reporterilor) că ați raportat știrile și ați fost acolo. Nu am cuvinte. Vă mulțumesc tare mult. Nu știu dacă voi putea să-i povestesc când o să fie mare pentru ca este foarte greu. Clipele prin care a trecut el acolo și noi, toate momentele au fost foarte dificile. Sunt uimită de felul în care oamenii au sărit în ajutor: toate departamentele. Nu am cuvinte. Dumnezeu este mare. Trebuie doar să ne rugăm. Aryan va merge cu noi în Anglia”, a mai spus femeia. 

„Nu am cuvinte”

De asemenea, tatăl a mărturisit că fiul său a primit „o a doua șansă la viață” și a dorit să mulțumească tuturor celor care i-au ajutat și s-au rugat. 

Mulțumim tuturor. Nu am cuvinte. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru asta. Dumnezeu i-a dăruit copilului meu o a doua șansă la viață. O mulțime de oameni ne-au ajutat, în Londra, Pakistan, mulți oameni s-au rugat pentru noi. Nu știu cum să le mulțumesc”, a spus bărbatul. 

Amintim faptul că Radu Aryan Mahmood, din comuna Tudora, județul Botoșani, se afla cu bunica sa în vizită la o cunoștință. Văzând că cei din jur nu sunt cu ochii pe el, micuțul a părăsit casa. La început, femeia nu și-a făcut griji că băiatul nu își făcuse apariția, deoarece el obișnuia să se joace în curte. Totuși, pe măsură ce minutele treceau, femeia a semnalat dispariția sa la 112.   

După 25 de ore de căutări, copilul a fost găsit în pădurea de lângă satul în care locuia. A fost găsit conștient, dar cu hipotermie, deoarece a petrecut noaptea din pădure. 

În acțiunile de căutare au fost implicați jandarmi din judeţele Neamţ, Suceava, Iaşi şi Bacău, alături de angajaţii din Botoşani ai Ministerului Afacerilor Interne. Astfel, în zona localităţii Tudora unde au avut loc căutările au fost peste 200 de forţe de ordine din cadrul MAI, dar şi numeroşi voluntari. 

Botoşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite