Cele mai ciudate perversiuni sexuale ale Antichităţii. Cum îşi satisfăceau oamenii poftele cu animale, sugari sau pitici

Cele mai ciudate perversiuni sexuale ale Antichităţii. Cum îşi satisfăceau oamenii poftele cu animale, sugari sau pitici

Oamenii în antichitate practicau numeroase perversiuni sexuale FOTO arhiva Adevărul

În lumea antică, perversiunile sexuale au cunoscut o înflorire aproape fără precedent. Oamenii îşi satisfăceau poftele sexuale într-o varietate de moduri, fără inhibiţii şi cu o imaginaţie considerată astăzi patologică. Era permis inclusiv sexul cu animalele sau copii mici.

Deşi secolul al XXI-lea este considerat fără frontiere din toate punctele de vedere, în materie de sex, oamenii antichităţii cu siguranţă ar fi dat lecţii oricărui cunoscător în materie. De altfel, practicile lor sexuale, privite în acele vremuri ca acceptabile, ar scandaliza majoritatea societăţilor din lumea contemporană. 

Acum 3.000-5.000 de ani, oamenii au găsit o varietate de moduri de a-şi potoli poftele sexuale, unele împinse în zona patologicului. Perversiunile sexuale ale antichităţii nu erau practicate de către populaţia săracă sau de păturile de jos, needucate, dar conservatoare, ci de către aristocraţie şi populaţia bogată a lumii antice, care întrecea inclusiv din punct de vedere sexual, orice imaginaţie.

Sexul cu animale, o practică obişnuită

Dacă în secolul al XXI-lea, inclusiv zoofilia ocazională, adică sexul cu animale, este considerat o deviaţie şi o abominaţie, în lumea antică, să întreţii relaţii sexuale ocazionale cu animale era doar o metodă elaborată de a găsi satisfacţie sexuală. Acest lucru este dovedit de numeroasele reprezentări din lumea antică în care oamenii sau creaturile fabuloase fac sex cu animale, fiind o practică acceptată. De obicei, folosite pe post de parteneri sexuali din lumea animală erau caprele, caii şi măgarii. În provincia indiană Madhyia Pradesh în localitatea Khajuraho, unde se află multe temple există reprezentări ale sexului dintre om şi animal. 

Reprezentările sunt de la începuturile Evului mediu, dar reprezintă practici mai vechi continuate într-o adevărată cronică pornografică ilustrată. Pe unul dintre pereţii templului sunt înfăţişate cu lux de amănunte scene sexuale implicând bărbaţi şi cai. Totodată legislaţia hittită, aparţinând celebrei populaţii de războinici care a descoperit fierul în Asia Mică, nu interzicea sexul cu animalele. Mai mult decât atât nu era condamnată nici satisfacerea poftei războinicilor cu cadavrele morţilor. 

„Majoritatea legilor hittite privind viaţa sexuală a bărbatului arată că nevasta, calul, măgarul şi morţii făceau parte din categoria acceptată de parteneri sexuali“, precizau autorii Mark Masterson, Nancy Sorkin Rabinowitz, James Robson în „Sex in Antiquity: Exploring Gender and Sexuality in the Ancient World“. Totodată numeroasele scene de iubire sexuală între satiri şi alte diferite animale, sau chiar între capre şi bărbaţi în Grecia Antică confirmă această realitate cu substrat mitologic.

Masturbarea cu animale şi orgiile egiptene

Puţine societăţi au reuşit să depăşească în rafinament sexual şi inventivitate în arta iubirii aristocraţia egipteană. În toată societatea egipteană, sexul şi bogăţia de manifestări sexuale nu era privită ca un tabu. Din contră, numeroasele reprezentări murale sau pe diferite papirusuri, extrem de explicite, arată că vechii egipteni nu avea inhibiţii. Papirusul din Torina de exemplu arată o imaginaţie deobordantă a egiptenilor în materie de sex, cu poziţii sexuale greu de imaginat astăzi, dar şi locuri neconvenţionale de a-şi satisface poftele. 

Acest papirus este datat şi se consideră că provine din anul 1150 îHR, fiind studiat inclusiv de renumitul Jean-Francois Champollion, unul dintre oamenii care în epoca napoleoniană redescoperea civilizaţia Egiptului antic. Inclusiv învăţatul francez a fost şocat de ceea ce a văzut. Mai mult decât atât se spune, că învăţând din practicile tradiţionale egiptene, regina Cleopatra se masturba cu animale mici, printre care şi şerpii. Totodată, masturbarea aşa cum o arată unele reprezentări din Egiptul Antic era practicată în public fără ruşine. Inclusiv faraonul conducea un ritual în care se masturba şi ejacula simbolic în Nil.

Sugari şi copiii de diferite vârste folosiţi drept jucării sexuale

Roma antică, un factor civilizator al lumii antice, nu a fost ferită de perversiuni şi deviaţii sexuale practicate ziua în amiaza mare şi de faţă cu toată lumea. Deşi Roma a pornit pe drumul civilizaţiei ca o societate tradiţionalistă cu reguli rigide şi o pudicitate exagerată, latinii s-au dezlănţuit mai ales în perioada imperiului. Roma, cel puţin în perioada unor împăraţi, devenise o a doua Sodomă sau Gomoră. Împăraţi precum Caligula, Tiberius sau Nero au dus însă perversiunile sexuale la nivelul patologicului. 

Cel puţin în cazul lui Tiberius, modul în care acesta îşi satisfăcea poftele bolnave, este mai mult decât scandalos şi în ziua de astăzi. Pe insula Capri acolo unde se afla refugiul şi leagănul său de plăceri aveau loc perversiuni greu de imaginat. Erau folosiţi copiii de diferite vârste pentru a-i satisface plăcerile şi mai ales pentru a-i muşca organele genitale în timpul înotului. „Retras pe insula Capri, aici a construit o locaţie plăcută destinată orgiilor sale secrete: grupuri de copii şi tineri zvăpăiaţi de ambele sexe, selectaţi ca experţi în acte sexuale deviante, copulau în faţa sa în uniri triple să-i stârnească pasiunile moleşite. Dormitoarele sale erau mobilate cu cele mai senzuale picturi şi sculpturi şi avea inclusiv o bibliotecă erotică, în cazul în care unul dintre «practicanţi» avea nevoie de o ilustraţie pentru ceea ce i se cerea. 

În pădurile şi poienele de pe Capri a amenajat un anumit număr de unghere tihnite dedicate Venerei, unde băieţi şi fete îmbărcaţi ca Pan şi nimfele ţâşneau din grote şi adăposturi (....) Şi-a căpătat reputaţia de depravat pentru fapte care cu greu pot fi spuse şi crezute. De exemplu, lua copii mici şi îi pune să se târască printre coapsele sale în timp ce înota şi să-l incite”, scria anticul Suetonius în istoria sa dedicată vieţii primilor 12 împăraţi romani. Cea mai abominabilă faptă a lui Tiberius este însă folosirea sugarilor pe post de jucării sexuale. „Apoi lua copii alăptaţi la sân şi îi punea la organul său, ca şi la sân, fiind prin natura şi vârsta sa, mai degrabă mulţumit cu această formă de satisfacţie“, scria acelaşi Suetonius.

Capitala orgiilor şi a destrăbălării

Un alt împărat renumit pentru orgiile sale era Nero. Îmbrăcat în animal sălbatic se repezea şi muşca organele genitale ale sclavilor sau invitaţilor la petreceri. Era o activitate care-l incita. „Şi-a pervertit atât de mult castitatea, încât după ce şi-a «murdărit» fiecare parte a corpului, a inventat un fel de joc, în care acoperit cu pielea unui animal sălbatic, sărea dintr-o cuşcă şi ataca organele genitale ale bărbaţilor şi femeilor legaţi de stâlpi“, scria Suetonius în biografia dedicată lui Nero. Femeile de rang înalt erau la fel de îndreptate către perversiune ca şi împăraţii. Este cunoscută conduita Iuliei, fiica împăratului Octavian Augustus. Frumoasa fiică de împărat era renumită pentru orgiile făcute fără ruşine în public. Se oferea sub influenţa băuturii oricărui bărbat şi oriunde. Totodată, Iulia avea o pasiune pentru pitici. 

Nu doar împăraţii sau împărătesele practicau sexul liber, ci şi familiile bogate în general. La marile banchete romane, orgiile sexuale erau parte obişnuită a programului. Era selectaţi sclavi tineri, numiţi puer delicatus pentru a satisface plăcerile stăpânilor. La fel şi tinere pentru cei care doreau femei. De altfel, pitici, animale sau orice altă plăcere era la îndemâna stăpânilor atât timp cât plăteau. Existau peste 15 categorii de prostituate specializate în diferite plăceri sexuale. De exemplu fellatrix erau tinere specializate în oferirea unor felaţii de calitate superioară. Erau şi bărbaţi care practicau prostituţia. Totodată era o categorie de sclave care făceau sex în faţa invitaţilor pentru a stârni poftele.

Vă recomandăm să citiţi şi următoarele ştiri:


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: