Bistriţa-Năsăud: 5 decese la 28 de cazuri confirmate cu Covid-19. Amenzi pentru cei care nu respectă ordonanţele militare

Bistriţa-Năsăud: 5 decese la 28 de cazuri confirmate cu Covid-19. Amenzi pentru cei care nu respectă ordonanţele militare

Jandarmeria patrulează pe străzi                                                   FOTO: Prefectura BN

Sâmbătă, 4 aprilie, în judeţul Bistriţa-Năsăud, s-au înregistrat 28 persoane confirmate cu Coronavirus şi 5 decese.

Ştiri pe aceeaşi temă

Printre cele 28 de persoane confirmate, până în data de 4 aprilie, se numără doi medici angajaţi ai Spitalului Orăşenesc „Dr. George Trifon” Năsăud şi două persoane din personalul auxiliar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa.

În Bistriţa-Năsăud sunt 385 de persoane în carantină instituţionalizată şi 1.966 de persoane în autoizolare la domiciliu.

În ultimele 24 de ore, pe raza judeţului au fost angrenaţi în activităţi specifice 240 poliţişti, 84 de jandarmi, 42 de poliţişti locali şi militari ai Brigăzii 81 Mecanizată ”General GRIGORE BĂLAN”.

Poliţiştii au efectuat 2471 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu, în 1.250 de locaţii, ocazie cu care au fost depistate 4 persoane care nu au respectat măsura izolării. Persoanele în cauză au fost plasate în carantină, sub pază şi sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare de 30.000 de lei.

De asemenea, pentru nerespectarea ordonanţelor militare, poliţiştii au aplicat alte 100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 203 780 de lei, unor persoane care nu au respectat reglementările care privesc restricţiile de circulaţie impuse prin ordonanţele militare în vigoare.

Jandarmii au verificat 547 persoane, aflate în 283 de locaţii, din 65 de localităţi, pentru monitorizarea prezenţei la domiciliu a acestora. Totodată, aceştia au desfăşurat misiuni pentru verificarea modului de respectare a prevederilor Ordonanţei Militare nr. 3, privind circulaţia persoanelor în afara locuinţei sau gospodăriei, ocazie cu care au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 35.100 de lei.

Pe aceeaşi temă:

Slujbe religioase ţinute ilegal pe timp de pandemie. Comuna cu 140 de credincioşi izolaţi la domiciliu

A ţinut o slujbă religioasă la el acasă, în plină pandemie. Doi credincioşi sunt pozitiv COVID-19, iar procurorii i-au făcut dosar penal

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: