Adolescentul român care a cucerit lumea modei. Cum a ajuns un băiat cu păr „vâlvoi“ cel mai bun model masculin al anului

Adolescentul român care a cucerit lumea modei. Cum a ajuns un băiat cu păr „vâlvoi“ cel mai bun model masculin al anului

Andrei Dobrin a fost descoperit pe când avea 15 ani, iar după un sezon deja a fost desemnat modelul masculin al anului FOTO: Andrei Dobrin

O privire pătrunzătoare şi părul vârlvoi, aşa te întâmpină Andrei Dobrin, un adolescent de 16 ani din Bistriţa. Deşi pare un tânăr obişnuit, dintr-un mic oraş de provincie, Andrei a reuşit deja să cucerească lumea modei, fiind desemnat cel mai bun model masculin al anului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Până în luna iulie a anului 2015, Andrei Dobrin era un tânăr obişnuit cu activităţi normale. Intra în clasa a IX-a la cea mai prestigioasă unitate de învăţământ din Bistriţa-Năsăud, Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”. Un „căutător” de talente de la o agenţie bucureşteană avea să îi schimbe destinul bistriţeanului de 16 ani, în doar câteva luni.
 
„Toată povestea aceasta a început în urmă cu un an, când am fost contactat pe Facebook de unul dintre scouterii de la Attitude Moldels. Au văzut pozele mele de album de clasa a VIII şi poze făcute cu mine de telefonul. Mi-au cerut detalii fizice, înălţimea, greutatea şi m-au întrebat dacă aş fi interesat să lucrez în acest domeniu. La început nu am  luat în calcul foarte tare treaba asta. Am luat în calcul mai multe ipoteze, inclusiv că poate fi o glumă, o şmecherie. Mi-au trecut prin cap foarte multe idei care îmi spuneau să nu iau în serios”, povesteşte Andrei.
 
La o zi după ce a fost abordat pe Facebook, managerul agenţiei de modele l-a sunat pe Andrei pentru a-l asigura că nu este vorba despre o glumă sau vreo păcăleală. La doar trei luni de la aceste conversaţii, Andrei deja era chemat la Bucureşti pentru teste foto, iar în iarnă era anunţat că trei agenţii din capitalele modei, Paris Milano şi Londra erau interesate să lucreze cu adolescentul din Bistriţa.
 

 
A urmat un maraton de prezentări de modă în Paris şi Milano. În nici două săptămâni, tânărul a participat la 11 prezentări de modă în cele două capitale ale bunului gust. În vara acestui an, Andrei a petrecut două luni în Seul. 
 
Întrebat de ce crede că este atât de căutat de designeri, Andrei precizează: „Probabil pentru că sunt expresiv, poate şi datorită vârstei mele, pentru că par mai „copil” decât alţi băieţi din industrie”. 
 
Dacă în cazul fetelor care îşi fac o carieră în lumea modei este foarte importantă alimentaţia, Andrei spune că poate să mănânce oricât fără să se îngraşe. Face totuşi sport, dar asta pentru că îi face plăcere, nu pentru că i-a fost impus. Mai mult, activităţi precum sportul sau teatrul l-au ajutat să îşi organizeze timpul mai bine şi să se obişnuiască cu un program. 
 

Părinţii i-au acordat libertate maximă

 
Acesta recunoaşte că unii directori de casting l-au ales tocmai datorită părului creţ, primul detaliu de la înfăţişarea sa observat de cei cu care intră în contact. Deşi bistriţeanul de 16 ani era cel mai tânăr model, părinţii au avut încredere încă de la prima călătorie şi l-au lăsat să se descurce singur.
 
„Momentan trebuie să fiu însoţit, legislaţia României nu îţi permite să părăseşti ţara neînsoţit dacă nu eşti major. Dar odată ce am ieşit din ţară, în celelalte ţări nu trebuie să fiu însoţit. Părinţii vin cu mine doar până în Ungaria, iar de acolo mă descurc singur. Au încredere în mine. Am practicat fotbal de la 8 sau 9 ani şi erma obişnuiţi, şi eu şi ei, să plec în cantonamente şi turnee. Întotdeauna a fost totul în regulă”, explică adolescentul.
 
Odată ajuns în oraşele unde are angajamente, Andrei primeşte zilnic câte o foaie cu ordinea castingurilor din ziua respectivă, la care este aşteptat. Numărul castingurilor pe care le bifează zilnic poate să ajungă şi la 50. Din acestea puţine se „materializează”, pentru că competiţia este acerbă. Întrebat ce îi place la lumea aceasta şi ce-l motivează să continue, Andrei precizează: „Presupun că avantajele materiale, călătoreşti foarte mult şi întâlneşti foarte mulţi oameni faini”. 
 

A lucrat pentru Dior, Prada, Diesel

 
Potrivit adolescentului, sumele câştigate în acest domeniu sunt substanţiale, fiind mult peste cât oferă designerii români de exemplu. Până acum, Andrei a avut ocazia să lucreze deja cu giganţi din lumea modei precum Dior, Prada sau Diesel. 
 
În luna octombrie a acestui an, Andrei a fost desemnat modelul săptămânii de portalul dedicat acestei industrii, models.com. În luna decembrie, Andrei a primit încă o recunoaştere, de data aceasta din România.
 
 
În cadrul Bucharest Fashion Week, care a avut loc în perioada 1-4 decembrie, Andrei a fost desemnat cel mai bun model masculin din România al anului 2016. Întrebat de prezentatorii evenimentului dacă are emoţii când vede că în spatele său scrie Prada, Andrei a spus: 
 
„Este ceva la care nu m-am aşteptat, mai ales că acesta a fost primul meu sezon. A fost ceva inedit să prezint pentru nişte case de modă cu un renume mondial”.
 

Mama tânărului, selectată pentru Miss România

 
Mama tânărului este psiholog şcolar, iar tatăl om de afaceri. Cea care l-a încurajat cel mai tare pe Andrei a fost mama sa, asta pentru că, în tinereţe, avusese tangenţe şi ea cu mama modei. 
Aceasta a fost selectată în urmă cu ani buni la concursul Miss România, însă nu a continuat o carieră în lumea modei. Şi-a încurajat totuşi fiul să o facă.
 
Dacă multe modele continuă şcoala şi specializarea pentru a-şi asigura un back-up pentru când părăseasc această lume, în cazul lui Andrei lucrurile stau invers. Pentru el modeling-ul este un back-up. Acesta se vede specialist IT, medic sau chiar ofiţer SRI. 
 
 

Vă mai recomandăm:

 
 
 
 
citeste totul despre: