Colonia de nomazi care a terorizat locuitorii oraşului Cavnic din Maramureş a fost evacuată

Colonia de nomazi care a terorizat locuitorii oraşului Cavnic din Maramureş a fost evacuată

Locul unde era campată şatra a fost curăţat   Foto: Vladimir Petruţ

Autorităţile au intervenit şi au evacuat şatra care a terorizat orăşelul Cavnic din Maramureş. Primarul spune că problema se repeta în fiecare an, în ultimii cinci ani. Niciodată însă nu s-a rezolvat într-un timp atât de scurt.

Ştiri pe aceeaşi temă

Demersul jurnalistic privind colonia de nomazi care a terorizat în ultimii ani un oraş din Maramureş a avut succes. Autorităţile s-au mobilizat şi, în două zile, locul a fost evacuat şi curăţat.

„Noi ne chinuim de cinci ani de zile să nu mai avem această problemă, să nu mai campeze acolo pentru că este un loc nepotrivit şi ne creează multe probleme, dar se pare că nu am reuşit să rezolvăm problema atât de repede până acum. Problema s-a rezolvat în mai puţin de 24 de ore. Nu ştim cine a rezolvat, pentru că nu am fost contactaţi de nimeni. Azi dimineaţă când m-am dus spre Baia Mare erau acolo, iar când m-am întors era curăţenie şi nici urmă de ei”, spune primarul oraşului Cavnic, Vladimir Petruţ.

Vă reamintim că oraşul Cavnic se lupta de cinci ani de zile cu problemele create de şatra care se instala în fiecare primăvară lângă localitate şi rămânea acolo până toamna.

 Acţiunile lor erau axate pe cerşetorie, înjurau şi ameninţau persoanele de la care nu primeau nimic, îşi duceau caii în parcul de joacă al copiilor sau coseau iarba dintre blocuri pentru a-şi hrăni animalele. Localnicii se plângeau că acţiunile lor sunt deranjante şi că nu mai au linişte în orăşelul lor.

Reporterul „Adevărul” a contactat autorităţile abilitate să ia măsuri, respectiv Poliţia Judeţului Maramureş, dar şi un reprezentant al romilor, respectiv preşedintele Partidei Romilor din Maramureş, Ştefan Balogh, cărora le-a adus la cunoştinţă nemulţumirile localnicilor. Demersul a avut succes.

Vă recomandăm să mai citiţi şi:

Localnici exasperaţi de o şatră de la marginea oraşului. „Cerşesc, sacrifică animale, vin cu coasa printre blocuri”

Obiceiuri de înmormântare pierdute aproape complet. Cum explică un etnograf dispariţia tradiţiilor cel mai bine conservate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările