Gestul extrem al unui părinte i-a impresionat pe pompieri. Salvatorii adună bani pentru refacerea casei distrusă de flăcări

Gestul extrem al unui părinte i-a impresionat pe pompieri. Salvatorii adună bani pentru refacerea casei distrusă de flăcări

Casa a ars în proporţie de 90%                                                     FOTO: ISU Teleorman

Pompierii militari sunt hotărâţi să ajute familia să aibă din nou un acoperiş deasupra capului. Gestul extrem al părintelui care şi-a salvat fetiţa în ultima clipă i-a impresionat pe cei de la ISU.

Pompierii militari teleormăneni fac un apel de suflet către toţi cetăţenii pentru a fi solidari cu o familie ce a trecut printr-un mare necaz săptămâna trecută, în satul Brătăşani, comuna Trivalea Moşteni, a cărei casă de locuit a fost distrusă de foc în proporţie de 90%.

„În rândul salvatorilor din cadrul I.S.U. Teleorman a demarat deja o campanie umanitară pentru strângerea benevolă a unor sume de bani cu care familia să fie ajutată să-şi reconstruiască o parte din locuinţă, însă cel mai important ajutor va fi din partea oamenilor din spatele uniformelor care au dorit să îi sprijine efectiv cu mâna de lucru pe timpul lucrărilor”, spun cei de la ISU Teleorman.

Pompierii au pornit această campanie impresionaţi de gestul extrem al capului familiei care a pătrun în flăcăcri şi şi-a salvat în ultimul moment fetiţa de numai 7 ani.

„Vrem să facem precizarea că întreaga acţiune umanitară este dedicată unui tată care a reuşit să-şi salveze în ultimul moment fetiţa de 7 anişori, acesta punându-şi în pericol viaţa şi suferind răni grave din cauza incendiului, cât şi pentru doi bunici de excepţie care au grijă de micuţă în cursul săptămânii, ea fiind înscrisă în clasa I, la şcoala din localitate”, mai spun salvatorii.

Ceea ce nu au reuşit tatăl şi bunicii fetiţei, a fost salvarea casei de locuit şi anexele gospodăreşti care au fost distruse de incendiu aproape în totalitate. Deoarece casa nu poate fi locuită în acest moment, ei au fost găzduiţi de o vecină cu suflet mare, până ce situaţia va reveni, cât de cât, la normal.

                                          Rănile suferite de părinte FOTO: ISU Teleorman

„Familia are nevoie, la propriu, de un acoperiş deasupra capului, respectiv întreaga casă de locuit trebuie învelită cu şarpantă din lemn şi tablă, motiv pentru care ajutorul nostru atât din punct de vedere financiar, cât şi uman, pentru efectuarea lucrărilor de construcţie în regim de urgenţă, înainte de schimbarea nefavorabilă a vremii, ar fi o minune pentru ei”, adaugă cei de la ISU Teleorman.

Incendiul a avut loc în noaptea de 22 spre 23 septembrie, la ora 23.49, când a fost anunţat pe numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, iar la faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri din cadrul Detaşamentului Alexandria.

Observarea cu întârziere a izbucnirii incendiului, cantitatea ridicată de materiale uşor combustibile şi distanţa foarte mare până în satul Brătăşani au condus la extinderea rapidă a incendiului la întregul imobil şi anexele din apropiere, focul fiind găsit generalizat la nivelul gospodăriei, cu pericol de propagare la vecinătăţi.

Pompierii au reuşit să stingă incendiul după aproximativ patru ore de luptă cu flăcările, însă nu au reuşit să salveze decât bunurile din două camere de locuit şi casele din imediata apropiere. Pagubele înregistrate au fost foarte mari pentru o familie normală, respectiv de cca. 200000 de lei, reprezentând acoperişul întregii locuinţe, anexele învecinate şi mai multe bunuri materiale aflate în celelalte încăperi, casa fiind recent renovată.

În urma cercetărilor efectuate la faţa locului, a reieşit că evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit produs la o instalaţie electrică defectă, dintr-o anexă a locuinţei.

Cei care vor să le ofere un ajutor, îi pot contact pe proprietarii locuinţei, Ursu Petru sau Ursu Georgeta, la numerele de telefon: 0747518479 şi 0765419918.

Pe aceeaşi temă:

Bărbat mort într-un accident rutier. Maşina în care erau trei pasageri s-a izbit de un TIR

Sezonul incendiilor de vegetaţie uscată. Amenzile pot ajunge la 50.000 de lei pentru cei care dau foc resturilor vegetale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: