Investiţie de 10 milioane de euro la Sebeş într-o nouă linie de producţie a companiei Pehart Grup

Investiţie de 10 milioane de euro la Sebeş într-o nouă linie de producţie a companiei Pehart Grup

Noua linie de producţie a costat 10 milioane de euro. Foto: Pehart Grup

Producătorul de hârtie Pehart Grup a investit 10 milioane de euro într-o nouă linie de producţie la Sebeş, care include tehnologii de ultimă oră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Noua linie de producţie Pehart de la Sebeş foloseşte tehnologia Aquabond, care poate înlocui adezivii cu apă în procesul de laminare a hârtiei igienice albe.
 
Astfel, se reduce timpul de producţie, dar scad şi costurile asociate cu mentenanţa utilajelor. Această tehnologie garantează calitatea aderenţei, eficienţa este comparabilă cu cea a lipirii cu adeziv, iar costurile de producţie sunt scăzute, prin reducerea adezivilor.
 
„Deschiderea unei noi linii de producţie a venit firesc, ca parte a dezvoltării naturale a companiei. Strategia noastră de business urmăreşte mărirea capacităţii de producţie pentru piaţa internă prin consolidarea poziţiei brandurilor proprii în marile lanţuri de magazine şi creşterea constantă a calităţii produselor, iar pentru piaţa externă, prin extinderea pe noi pieţe”, a declarat Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup, potrivit unui comunicat de presă transmis de companie.

70% din producţie, vândută în România

 
Compania Pehart Grup este controlată de fondul de investiţii Abris Capital şi funcţionează cu două fabrici, la Sebeş, judeţul Alba şi Dej, judeţul Cluj. Pufina este al doilea brand de hârtie de uz casnic de pe piaţa românească, iar Pehart asigură producţia şi pentru o mare parte dintre produsele marcă proprie ale lanţurilor de retail.
 
„Linia de producţie de la Sebeş foloseşte şi tehnologii verzi, de ultimă oră, care menţin productivitatea la cotele optime, în timp ce cheltuielile de producţie scad. Toate acestea se realizează cu respect faţă de natură, unul dintre pilonii importanţi ai valorilor Pehart”, a adăugat Gabriel Stanciu, General Manager Pehart Grup.
 
Pehart Grup deţine Pufina, şi brandurile Alint şi Altessa fac parte, de asemenea, din portofoliul companiei. Pehart produce şi jumbo rolls, role de hârtie mari, pentru clienţii industriali şi pentru consumul propriu.  Pehart Grup este cel mai mare convertor de produse de hârtie pentru uz casnic şi industrial din România.
 
Pehart produce 100.000 tone de hârtie „tissue” anual şi are, după instalarea liniei de producţie de la Sebeş o capacitate de procesare a produselor finite de peste 75.000 tone. 70% din întreaga cantitate de produse de uz casnic şi industrial este vândută în România. În ultimii 6 ani, compania a realizat investiţii de 36,2 milioane de euro, în fabrici şi linii de producţie moderne şi inovatoare.

 Între 1948-1990, fabrica din Petreşti a fost unul dintre principalii producători de maculatură, cofraje de ouă, hârtie de împachetat, hârtie de scris, hârtie indigo, hârtie pentru ţigarete, registre etc, din România.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările