FOTO Recoltă spectaculoasă în sera minune de la Alba Iulia: fructe uriaşe de papaya, după banane, smochine şi lămâi

FOTO Recoltă spectaculoasă în sera minune de la Alba Iulia: fructe uriaşe de papaya, după banane, smochine şi lămâi

Fructele de papaya din sera de la Alba Iulia. Foto: alba24.ro

Sera deţinută de un cetăţean din Alba Iulia face, în continuare, minuni. După recoltele surprinzătoare de banane, sera a produs un alt fruct exotic. Proprietarul a recoltat recent fructe uriaşe de papaya.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit alba24.ro, proprietarul serei a plantat lămâi, portocali, smochini, bananieri şi, mai nou Carica Papaya, arborele care produce fructul de papaya.
 
Orice vizitator care păşeşte în sera din Alba Iulia este impresionat de ceea ce a realizat proprietarul acesteia. 
 
Intrarea într-o mică anexă a gospodăriei, care pe dinafară nu arată mare lucru, face trecerea într-o pădure tropicală în miniatură. 

Doi bananieri imenşi, de peste 6 metri fiecare, înconjuraţi de lămâi, portocali, smochini, toţi cu roade pe crengi. Plantele au fost cumpărate acum circa 4 ani de la o florărie din Cluj-Napoca, mici, în ghivece artizanale.
 
Proprietarul care vrea să rămână anonim nu este un specialist în botanică, ci un om obişnuit, dar mare iubitor de natură şi de muncă. El a transferat plantele din ghivece în seră şi a avut grijă de ele oferindu-le condiţii exact ca în spaţiul lor natural, aflat la mii de kilometri de Alba Iulia.
 
Ultima realizare a serei sunt fructele de papaya, unul ajunând la o greutate de aproape 750 de grame. 
 
Originea fructului de Papaya poate fi regăsită în America Centrală şi nordul Americii de sud, în perioada contemporană fiind cultivat în majoritatea zonelor tropicale şi exportat în aproape toate ţările din lume.  
 
 
Bananierii din seră au în fiecare an o recoltă spectaculoasă
 
„Fructul îngerilor”, cum mai este numit, este bogat în vitamine, cele mai mari concentraţii fiind cele de vitamina C, magneziul, potasiul, fierul, calciu şi betacaroten. 
 
     

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: