Focarul uriaş de coronavirus de la un centru de recuperare mintală din Alba: 150 de persoane au fost infectate

Focarul uriaş de coronavirus de la un centru de recuperare mintală din Alba: 150 de persoane au fost infectate

Aproape toţi beneficiarii centrului au fost testaţi pozitiv

Alte 14 persoane au fost testate pozitiv la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilităţi Galda de Jos. Este vorba despre 13 beneficiari şi un angajat al centrului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul total al persoanelor infectate se ridică în prezent la 117 beneficiari şi 33 de angajaţi, potrivit datelor transmise de Direcţia Generală de asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba.
 
De asemenea, analizele de laborator au indicat rezultate incerte pentru un eşantion de 6 persoane din zona Aiud, un eşantion cu 3 salariaţi din zona Alba Iulia şi un eşantion cu 10 angajaţi care îşi desfăşoară activitatea în cadrul serviciilor de evaluare complexă.
 
Toate persoanele a căror rezultat a fost incert se află în izolare la domiciliu, urmând să fie testate individual.
 
Comunicatul DGASPC:
În urma procedurii de testare bilunară a personalului angajat în cadrul Direcţiei Generale de asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, conform programării, ieri, au fost testaţi prin metoda pooling salariaţii care îşi desfăşoară activitatea în centrele rezidenţiale pentru adulţi şi copii din zona Blaj – 35 de salariaţi, zona Aiud – 26 angajaţi, zona Alba Iulia – 51 de angajaţi.
 
Au fost recoltate probe unui număr de 19 salariaţi care îşi desfăşoară activitatea în cadrul sediului DGASPC Alba şi care intră în contact cu persoanele care se prezintă la serviciile de evaluare complexă pentru copii şi persoane adulte cu dizabilităţi şi a continuat testarea beneficiarilor şi personalului de la centrul rezidenţial din Galda de Jos.
 
Rezultatele primite de la Direcţia de Sănătate Publică Alba au fost negative pentru toţi angajaţii din centrele rezidenţiale din zona Blaj. Analizele de laborator au indicat rezultate incerte pentru un eşantion de 6 persoane din zona Aiud, un eşantion cu 3 salariaţi din zona Alba Iulia şi un eşantion cu 10 angajaţi care îşi desfăşoară activitatea în cadrul serviciilor de evaluare complexă. Toate persoanele a căror rezultat a fost incert se află în izolare la domiciliu, urmând să fie testate individual.
 
O persoană care îşi care îşi desfăşoară activitatea în sediul DGASPC Alba, în urma testării voluntare, a fost confirmată pozitiv COVID-19, deşi nu a mai fost la serviciu din data de 7 octombrie 2020. De asemenea, rezultatele primite de la DSP Alba au confirmat infectarea, cu noul coronavirus COVID-19, a 13 beneficiari şi a unui angajat de la Centrul de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică pentru persoane adulte cu dizabilităţi Galda de Jos, numărul acestora ridicându-se la 117 beneficiari şi 33 de angajaţi.
 
DGASPC Alba în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Alba şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia continuă activitatea de testare a salariaţilor şi a beneficiarilor din centrele rezidenţiale din judeţul Alba.
 

Citiţi şi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările