Bacalaureat 2015 la Limba Română. Alba: subiecte uşoare şi speranţe pentru note mari

Bacalaureat 2015 la Limba Română. Alba: subiecte uşoare şi speranţe pentru note mari

Bacalaureat 2015 Alba Limba şi literatura Română

Prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2015 este caracterizată diferit de absolvenţii de liceu din Alba. Unii susţin că subiectele au fost uşoare, în timp ce alţii, mai slab pregătiţi, speră să ia cel puţin nota minimă care să le asigure promovarea examenului. Pe adevarul.ro se pot găsi subiectele de la Bacalaureat 2015 Română, dar şi rezolvările acestora.

Ştiri pe aceeaşi temă

La proba scrisă la Limba şi literatura română, pentru filiera teoretică – profilul umanist, respectiv filiera vocaţională – profilul pedagogic, în cadrul examenului de Bacalaureat 2015, candidaţii au avut de redactat un eseu în care să prezinte relaţia dintre două personaje în cadrul unui roman interbelic studiat. La profilul real-tehnologic, elevii din anii terminali de liceu care s-au prezentat la bacalaureat au avut de caracterizat un personaj la alegere. Autorii care le-au fost puşi la dispoziţie au fost Ion Creangă, George Călinescu şi Marin Preda. O pare dintre elevi au ales să îl caracterizeze pe Ilie Moromote în timp ce alţii s-au orientat spre Harap-Alb sau Otilia.
 
 
”Pentru mine a fost destul de uşor. Sper să iau cel puţin 8, dacă nu mai mult. Trebuia să scriem cum se creează un personaj. Eu am scris despre Ilie Moromete. Sper să iau şase”, a spus un absolvent de la Colegiul Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan”.


”Nu a fost un examen atât de greu cum mă aşteptam. Cred că voi promova la română cu o notă bună. Nu pot să spun cât dar sper să fie cât mai mare. Urmează proba de matematică unde va fi mult mai greu”, a afirmat o absolventă de la Colegiul Tehnic ”Dorin Pavel” .

”Din punctul meu de vedere a fost destul de greu. A trebuit să carecterizăm un personaj şi l-am ales pe Harap-Alb. Sper să obţin notă de trecere şi să promovez examenul, altfel o să învăţ din nou un an întreg”, a precizat un elev de la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marţian”.

”Sunt foarte fericit. Am nimerit subiecte pe care le ştiam. M-am pregătit foarte mult şi sunt convins că voi lua peste 9. L-am caracterizat pe Moromete, iar celelalte subiecte au fost la fe de simple. Cine nu ar putea să scrie o argumentaţie despre importanţa sportului la orice vârstă?”, a spus un absolvent de la Colegiul Naţional ”Horea, Cloşca şi Crişan.

Toate informaţiile importante despre BACALAUREAT 2015 la română, în acest articol:

Subiecte Bacalaureat 2015 română. Rezolvări, barem

Bacalaureat 2015 Română

Trei elevi din judeţul Alba au fost eliminaţi de la proba de limba şi literatura română scris, pentru tentativă de fraudă, fiind surprinşi în timp ce încercau să copieze cu ajutorul telefonului mobil. Cei trei au fost examinaţi la Colegiul Economic ”Dionisie Pop Marţian” Alba Iulia, la Colegiul Naţional ”I. M. Clain” Blaj, respectiv la Liceul Teoretic ”Petru Maior” Ocna Mureş. La unul dintre ei i-a sunat telefonul mobil, iar altul a fost surprins de profesorul supraveghetor cu cască de tip handsfree.
 
Potrivit regulamentului, candidaţii care au fost eliminaţi de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai pot participa la probele următoare şi sunt declaraţi „eliminaţi din examen”, fără posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării sau a probelor de evaluare a competenelor lingvistice şi digitale. Se consideră că aceşti candidaţi nu au promovat examenul de bacalaureat. Marţi 30 iunie are loc proba la Limba şi literatura maternă, iar în 1 iulie este programată proba la Matematică.
 

Calendar Bacalaureat 2015 Alba:

Sesiunea iunie-iulie
25 – 29 mai 2015 Înscrierea candidaţilor la prima sesiune de examen
29 mai 2015 Încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a
8 – 10 iunie 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
10 – 12 iunie 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
15 – 19 iunie 2015 Evaluarea competenţelor digitale – proba D
22 – 26 iunie 2015 Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
29 iunie 2015 Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă
30 iunie 2015 Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
1 iulie 2015 Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
3 iulie 2015 Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
7 iulie 2015 Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
7 iulie 2015 Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
7 – 9 iulie 2015 Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie 2015 Afişarea rezultatelor finale
 
Pe aceeaşi temă:
 

Bacalaureat 2015 Română Alba. Subiecte Română Real şi Uman

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările