Ca bonus pentru turiştii pasionaţi, Europa Travel a relansat programul „Testează cazarea”. Tu îţi alegi vacanţa în Corfu, Rhodos sau Creta şi plateşti... doar transportul! Masa şi cazarea la hoteluri de 3*, 4* şi 5*, all inclusive sau demipensiune, sunt gratuit. Şi indiferent ce insulă ai alege, toată distracţia te costă 159 de euro + taxele de aeroport (95 de euro), fix banii de transport. Sună bine, nu? Păcat că oferta este doar pentru Mai... Însă ce contează atâta timp cât ai mare, soare şi temperaturi (24-26 grade) tocmai bune pentru bălăceală?

Dacă eşti fan James Bond, alege oferta pentru Corfu! Nu de alta, dar aici s-au filmat cele mai multe scene „For your eyes only” (Doar pentru ochii tai, 1981). Mai exact, în Palatul Achillion (construit de Imparateasa Elisabeta de Austria, sau Sissi), în Corfu Town, în satul Danilia, Agios Gordios şi în Paleokastritsa, cea mai frumoasă parte a insulei. Iar dacă eşti romantic, tot Corfu e pentru tine. Cunoscută drept insula Nimfelor, Corfu încă păstrează iubirea lui Poseidon pentru nimfa Korkyra (Corfu, în greacă Kérkyra) şi este tărâmul unde Hercule a iubit-o pe naiada Melite. Este o fâşie de pământ plină de legende, în care găseşti Palatul Anaktora, Muzeul Scoicilor (primul din lume de acest gen), Muzeul lui Solomos, celebra Mănăstire de pe Muntele Pantokrator şi romantica plajă Canal d'Amour. Pe cât de frumos sună, pe atât de tentantă e oferta. Avem masă şi cazare gratuit la Hotel Memento Kassiopi 4*, cu all inclusive (staţiunea Kassiopi), sau la alte trei hoteluri (la alegere), din staţiunile Sidari, Paleokastrita, Dassia sau Barbati, prezentate pe aici. Plecările sunt în 06.05, 13.05, 20.05 si 27.05.2014.

Acum, cine nu visează să meargă pe Insula Soarelui (celebra Rhodos)? Cu una din cele mai frumoase citadele medievale din lume (Oraşul Vechi, ce aparţine patrimoniului UNESCO), cu plaja Ladiko şi celebrul golf Anthony Quinn, Rhodos este una dintre cele cele mai căutate destinaţii de vacanţă greceşti. În ciuda popularităţii, insula a devenit mai mult decât accesibilă. Plăteşti transportul 159 de euro + 95 euro taxe de aeroport şi, conform ofertei, primeşti masă şi cazare gratuit la hotel de 4*, cu demipensiune sau all inclusive. Plecările sunt în 06.05, 13.05, 20.05 şi 27.05.2014. Ajuns acolo, nu rata Oraşul Vechi, portul, Acropola din Rhodos, Parcul Rodini, Orasul Nou, Acvariul şi plajele Tzambika (plaja mare cu nisip auriu), Afandou, Stegna, Lindos, Ladiko Bay, Kalithea şi Lardos.

Creta... locul unde s-a născut Zeus, părintele tuturor zeilor. Este insula cu iz şi peisaje exotice unde, în Mai, temperaturile ating 24 de grade Celsius şi vremea e mai mult însorită. Este perioada cu cele mai frumoase răsărituri şi apusuri de soare... perfectă pentru romantici. Şi aici ai masa şi cazarea gratuit, la hoteluri de 3* şi 5*, cu demipensiune sau all inclusive, din staţiunile Hersonissos, Lygaria sau Gouves. Plecările sunt în 30.04, 07.05, 14.05, 21.05 şi 28.05.2014 şi transportul costă tot 159 euro + 95 euro taxe. Dacă vrei să vezi ofertele mai în amănunt, intră aici.