STUDIU Peste jumătate dintre europeni se gândesc să reînceapă să călătorească din luna mai 2020

STUDIU Peste jumătate dintre europeni se gândesc să reînceapă să călătorească din luna mai 2020

56% dintre europeni îşi doresc să călătorească începând cu luna mai 2020

Un studiu recent arată că 56% dintre europeni îşi doresc să călătorească începând cu luna mai 2020, atât timp cât destinaţiile preferate nu vor fi în carantină. O treime dintre aceştia spun că vor încerca să evite oraşele mari şi transportul public, iar 17% vor călători în interiorul ţării în care locuiesc.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zilele trec şi tot mai mulţi oameni încearcă să stea în casă cât se poate de mult, dar mulţi se întreabă cum se va adapta industria turismului la situaţia provocată de pandemia de coronavirus şi la ce ar trebui să ne aşteptăm de la perioada următoare. Pentru a înţelege mai bine planurile europenilor pentru următoarele vacanţe, LuggageHero.com – platforma de stocat bagaje în 40 de oraşe mari din Europa şi America de Nord – a realizat un sondaj despre trendurile călătorilor în contextul actual.

Bazându-se pe analiza răspunsurilor oferite de participanţii din Europa, compania daneză a aflat că pasionaţii de călătorii nu îşi anulează planurile în întregime, ci doar le amână până când situaţia va deveni mai clară: 44% au declarat că nu îşi vor schimba traseul pentru călătoriile care vor avea loc începând cu luna mai. Procentajul la nivel mondial este, de asemenea, apropiat: 50%.

Planuri de călătorii în viitorul apropiat

61% dintre europenii participanţi la sondaj au avut cel puţin o călătorie planificată pentru lunile martie-aprilie, iar COVID-19 a avut un impact major, conform estimărilor. În plus, 20% dintre aceştia au spus că acea călătorie era una în cuplu, iar alţi 9% urmau să plece alături de familie, deci impactul real ar fi chiar mai mare.

Cum situaţia este încă neclară, mulţi (47%) şi-au anulat deja rezervările şi încă 32% sunt pe cale să facă acest lucru. Dintre cei care încă îşi doresc să ajungă unde şi-au propus, mulţi au confirmat că vor evita transportul public şi marile oraşe şi se vor îndrepta către peisaje naturale, departe de locurile aglomerate.

Planuri de călătorii începând cu luna mai

În ceea ce priveşte călătoriile care vor începe după aceste două luni incerte, europenii rămân optimişti şi îşi păstrează planurile: 56% au spus că încă vor să viziteze destinaţiile alese atâta timp cât nu se va institui carantina în acele locaţii. Doar o mică parte dintre respondenţi (8%) şi-au anulat deja rezervările pentru vacanţele programate în perioada mai-septembrie 2020. Potrivit răspunsurilor, 44% nici măcar nu iau în considerare modificarea traseului din destinaţia de vacanţă şi încă vor să viziteze locurile pe care şi-au propus să le vadă, dar unii dintre ei (32%) vor încerca să evite transportul public sau oraşele mari, pentru a se simţi mai în siguranţă. O altă parte a celor chestionaţi (17%) plănuieşte să rămână mai aproape de casă şi să călătorească în interiorul ţării în care locuiesc.

În ceea ce priveşte bugetul de vacanţă, europenii sunt nevoiţi să se adapteze situaţiei actuale şi îşi reanalizează cheltuielile, confirmând impactul economic preconizat. Doar 46% dintre ei au spus că vor avea aceleaşi sume disponibile pentru vacanţele din acest an, iar aproximativ un sfert dintre participanţi au declarat că vor reduce cheltuielile de vacanţă cu cel puţin 40%.

Chestionarele au fost trimise prin email şi au fost completate online prin Google Forms de către 2496 persoane din întreaga lume, în perioada 15.03.2020 – 16.03.2020.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: