O femeie de 103 ani, câştigătoarea unui concurs de alergat. Sfaturi de la cea mai vârstnică atletă FOTO

O femeie de 103 ani, câştigătoarea unui concurs de alergat. Sfaturi de la cea mai vârstnică atletă FOTO

O femeie în vârstă de 103 ani, din Statele Unite, a câştigat recent primul loc în cadrul unei competiţii de alergat pentru seniori. Cea mai vârstnică atletă din lume, supranumită „Uraganul“, a oferit câteva sfaturi despre cum se menţine în formă.

La 103 ani, Julia Hawkins, supranumită „Uraganul“, a obţinut locul întâi într-o cursă de alergat, fiind cea mai vârstnică femeie dintr-o competiţie din America, după ce a terminat traseul de 50 de metri garduri la National Senior Games din New Mexico, scrie Daily Mail
 
Bătrânica obişnuieşte să participe la concursuri de acest gen. De această dată, chiar dacă nu şi-a depăşit recordul anterior de 39,62 de secunde, a trecut linia de finish după 46 de secunde. În doar două zile, ea a luat startul pentru două curse diferite. Totodată, femeia a doborât în trecut şi un record mondial. 
 
„Mă menţin activă tot timpul“, spune ea. „Am un ar de pământ şi vreo 30 de copaci, unii având în jur de 40-50 de ani, pe care îi îngrijesc mereu. Asta mă menţine ocupată“.
 
Originară din Louisiana, Julia Hawkins este o fostă profesoară, care s-a dedicat sportului. A început să meargă la competiţii de cycling pe vremea când avea în jur de 80 de ani, participând la competiţii olimpice pentru seniori. Când a devenit unicul competitor în divizia ei, copiii i-au sugerat să încerce alergatul. Femeii i-a surâs ideea de a concura la categoria de 100 de metri garduri la 100 de ani. 
 
 
Genunchii, spatele şi şoldurile ei sunt bine, ea considerând că anii de ciclism i-au făcut picioarele puternice. În schimb, bătrânica spune că problemele cu vederea o tulbură: „Mă îngrijorez în continuare, te simţi mai puţin capabil atunci când se întâmplă aşa ceva. Sper să pot vedea destul de bine pentru a rămâne pe pistă“.
 
 
Are un simplu scop pe pistă: „Sper că îi inspir pe oameni să adopte un stil de viaţă sănătos şi să realizeze că încă mai pot face asta la o astfel de vârstă“. 
   

 
Bătrânica este pasionată de flori şi este o bunică dedicată, scrie Business Insider. Ea spune că mănâncă bine şi că faptul că nu bea şi nu fumează i-a ajutat longevitatea. 
 
Organizatorii competiţiilor au poreclit-o „Uraganul Hawkins“, dar ea a mărturisit că are alte preferinţe: „Mi-ar fi plăcut să-mi zică «doamna cu flori»“.
 
Femeia a mai povestit că sportul a ajutat-o să se menţină în formă. În timpul liber, face plimbări zilnice, îngrijeşte copacii din arul de pământ pe care îl are şi iese cu prietenii la masă aproape în fiecare zi. 
 
Hawkins a oferit şi câteva sfaturi: „Păstraţi-vă în cea mai bună formă dacă puteţi. Aveţi multe pasiuni şi căutaţi momente magice“. „Asta este ceea ce am făcut eu în viaţa mea – să mă gândesc la lucrurile care mi-au oferit momente magice, precum apusurile de soare şi rasăriturile, curcubeele, păsările frumoase, muzica şi remarcile minunate ale oamenilor. Sunt magice şi sunt gratis pentru toţi. Asigură-te că îţi păstrezi ochii deschişi pentru ele“, a adăugat bătrânica.
 
FOTO Today

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: