Ce gust are şi ce conţine ciocolata roz. Al patrulea sortiment de ciocolată din lume are şi efect antiviral

Ce gust are şi ce conţine ciocolata
roz. Al patrulea sortiment de ciocolată din lume are şi efect antiviral

Aroma ciocolatei roz nu este nici amară, nici lăptoasă, nici foarte dulce @shutterstock

Creată şi patentată de producătorul elveţian Barry Callebaut, ciocolata roz sau Ruby a intrat pe piaţă în anul 2017, câştigând tot mai mulţi adepţi curioşi şi pofticioşi. Dacă ciocolata cu lapte şi cea albă concurează pentru titlul de cel mai fin desert, ciocolata neagră şi Ruby se întrec în beneficii pentru sănătate.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel de-al patrulea sortiment de ciocolată este de culoare roz pal, poartă numele Ruby şi are proprietăţi antivirale. Deşi a fost prezentată consumatorului în anul 2017, ciocolata roz nu este atât de cunoscută, precum sunt variantele amăruie, cu lapte şi albă. Ciocolatierii cred însă că acest lucru se va schimba radical în următorii ani, iar Ruby va fi la egalitate, dacă nu mai apreciată decât ciocolata albă, considerată a fi cea mai fină dintre toate. În brevetul ciocolatei, obţinut în anul 2009, este menţionat că acest sortiment are niveluri ridicate de polifenoli. Se ştie că printre ingredientele desertului se numără zahărul, untul de cacao, laptele praf degresat, laptele praf integral, masa de cacao, lecitina de soia, acidul citric şi aroma naturală de vanilie. Care sunt secretele fabricării ciocolatei roz Ruby?

Citeşte continuarea aici.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările