Câinii poliţişti, antrenaţi să detecteze persoanele infectate cu COVID 19. Au o rată de eficienţă de 95%

Câinii poliţişti, antrenaţi să detecteze persoanele infectate cu
COVID 19. Au o rată de eficienţă de 95%

FOTO CNN

Poliţia din Chile antrenează câini pentru a detecta persoanele care ar putea fi infectate cu noul coronavirus prin adulmecarea transpiraţiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poliţiştii din Chile dresează câinii să detecteze persoanele infectate cu coronavirus, ştiut fiind faptul că aceştia au 330 de milioane de receptori olfactivi şi o capacitate de a detecta mirosurile de 50 de ori mai mare decât a oamenilor.

Câinii, care au vârste cuprinse între patru şi cinci ani, au fost antrenaţi iniţial pentru a depista droguri, explozibili şi pentru a da de urma persoanelor dispărute, scrie cnn.com

„Virusul nu are miros, ci mai degrabă infecţia generează modificări metabolice, ceea ce la rândul său duce la eliberarea unui anumit tip de transpiraţie pe care ar urma să o detecteze câinele", a declarat Fernando Mardones, profesor de epidemiologie veterinară la Universitatea Catolică, pentru AFP.

Există deja dovezi că câinii pot detecta boli precum tuberculoza, infecţii parazite şi chiar stadii incipiente ale cancerului. Testele din Europa şi Dubai au arătat o rată de eficienţă de 95% în detectarea canină a cazurilor Covid-19.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: