8 remedii care au la bază bicarbonatul de sodiu. Ştiai că tratează arsurile solare?

8 remedii care au la bază bicarbonatul de sodiu. Ştiai că tratează arsurile solare?

Bicarbonatul de sodiu şi-a câştigat renumele de praf alb miraculous, asta pentru că are numeroase întrebuinţări în locuinţă, în materie de îngrijire a pielii, dar şi la nivelul funcţionării organismului. În diverse combinaţii, cu uz extern sau intern, aceasta substanţă poate face minuni cu o piele arsă de soare, cu problemele de transpiraţie sau cu petele de pe diferite ţesături.

Ai la îndemână un plic de bicarbonate de sodiu? Găseşti mai jos 10 moduri în care îl poţi folosi ca remediu în diferite afecţiuni şi la uz casnic:
 
Tratează afecţiunile renale
Bicarbonatul are o acţiune benefică asupra funcţiei renale şi încetineşte formarea pietrelor la rinichi. În plus, acest aliment poate ajuta persoanele care fac dializă.
 
Administrat pe cale orală, bicarbonatul aduce numeroase beneficii funcţionării rinichilor: combinat cu dializa, bicarbonatul trece direct în sânge. El împiedică deteriorarea rinichilor şi neutralizează acizii prezenţi în alimente (sulful, fosforul, azotul), favorizând absorbţia lor de organism fără să dăuneze rinichilor.
 
Tratează arsurile stomacale şi indigestiile
Combinaţiile de alimente grele şi băuturi carbogazoase produc exces de suc gastric şi favorizează neplăcutele arsuri la stomac. Acestea pot fi însoţite de flatulenţă sau greaţă, care durează şi câteva ore bune. Bicarbonatul de sodiu scade aciditatea digestivă, datorită efectului său de reglare a pH-ului şi de neutralizare a substanţei acide.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: