Stil de viaţă
Articol publicitar

Cine a fost Yeti?

Cine a fost Yeti?

Yeti, cunoscut şi sub denumirea de "omul zăpezilor" ori "omul pădurii", se presupune că este un animal sau un ipotetic om primitiv ce bântuieşte versantul sudic al munţilor Himalaya. Chiar dacă totul este la nivel de legendă, Yeti a devenit un personaj important pentru cei pasionaţi de curiozităţi.

Stil de viaţă
Articol publicitar

Unvinpezi.ro sărbătoreşte 10 ani de la lansare cu 10 zile de reduceri, transport gratuit, vinuri premium şi abonamente în Club

Unvinpezi.ro sărbătoreşte 10 ani de la lansare cu 10 zile de reduceri, transport gratuit, vinuri premium şi abonamente în Club

Unvinpezi.ro, magazinul online de vinuri cu cele mai multe recenzii din România, lansat în 2012, împlineşte luna aceasta 10 ani de la lansare. Platforma dedicată iubitorilor de vinuri bune are un concept unic: vinde doar vinuri premium atent selectate de o echipă de 16 experţi, la cel mai bun preţ din online, în cantitate limitată.

Stil de viaţă
Articol publicitar

Cum să profiţi la maximum de vară cu trotineta electrică?

Cum să profiţi la maximum de vară cu trotineta electrică?

Trotinetele electrice sunt o modalitate convenabilă şi ecologică de a vă deplasa. Dar, există unele preocupări legate de siguranţă cu privire la aceste dispozitive şi la modul în care sunt utilizate. Trotinetele electrice pot fi folosite de oricine, nu trebuie să fiţi neapărat tineri. Cea mai bună parte este că sunt foarte accesibile şi uşor de găsit atunci când sunteţi în căutarea uneia!

Stil de viaţă
Articol publicitar

Avantajele unui fier de călcat vertical

Avantajele unui fier de călcat vertical

Deşi toată lumea îşi doreşte să poarte haine perfect călcate şi fără cute, mulţi oameni spun că nu le place să calce haine, iar unii chiar o numesc cea mai detestată sarcină casnică. Tehnologia, din fericire, face paşi mari în toate sectoarele şi chiar şi în sectorul fiarelor de călcat există actualizări importante: printre cele mai dorite produse noi de pe piaţă se numără fiarele de călcat verticale, inclusiv pentru călătorii.

Un cititor marcat de lehamite, după ce a trimis, timp de două luni de zile, autorităţilor competente, mesaje scrise, fotografii şi filmuleţe privind lucrări neterminate şi lăsate aşa, spre batjocorirea unor cetăţeni deloc vinovaţi de faptul că trăiesc într-un areal uitat de Dumnezeu, mi le-a semnalat şi mie, cu revoltă interioară şi fără a mai avea vreo speranţă că se rezolvă situaţia aberantă din colţul de ţară unde încă locuieşte. Mioritic? Nu.

acum 1 an · comentarii (13)

Am pielea de pe mâini atât de crăpată că mă doare şi când nu mişc degetele. Mama e mult mai rău, dar nu se plânge ca mine. Nu avem niciun fel de cremă cu care să ne dăm, aşa că ea improvizează. Ia sticla cu ulei din frigiderul transformat în dulap şi toarnă puţin într-o cratiţă roşie. De când nu mai avem lumină, frigiderul a devenit o simplă cămară cu uşă de metal. Noroc că e iarnă şi nu avem nevoie de frigul din el.

acum 1 an · comentarii (5)

Pentru că cineva de la care, chiar că nu mă aşteptam, mi-a spus citind un text de-al meu, că încă din titlu, O poveste cu scalari, am trimis-o la dicţionar, am zis că-i cazul să evit un asemenea precedent şi să explic că scalarii sînt nişte peşti de acvariu foarte faini şi extraplaţi, adică, scalar = peşte teleostean originar din America de Sud, cu corpul discoidal argintiu cu reflexe aurii şi brune, brăzdat de dungi transversale negre sau gri.

acum 2 ani · comentarii (4)

Am zis mereu că la serv petreci opt ore pe zi, total, grosso modo, o treime de viaţă. Că trebuie să fie fain şi să te simţi bine acolo. Da, nu-i înţeleg pe cei la care încăperea arată ca nefiind locuită. În sfîrşit. Şi mai zic ceva: că peştii de acvariu sînt cele mai potrivite animăluţe pentru leneşi. Lumina se stinge sau aprinde după cum reglezi temporizatorul, mîncarea pică de la hrănitorul automat, nu trebuie scoşi la plimbare ori făcut curat.

acum 2 ani · comentarii (9)

Am copilărit la ţară. Vacanţa de vară însemna pentru mine zile lungi şi caniculare în două sate din Buzău, când la rudele mamei, când la cele din partea tatălui. Diferenţa dintre cele două o făceau 7 kilometri de drum pietrui şi tăiat, fix la jumate, de un râu care, atunci când ploua prea tare, rupea legăturile dintre cele două aşezări.

acum 2 ani · comentarii (8)

„Am să-ţi zic ceva, dar nu te îngrijora. Nu e nimic grav.” Şi picioarele ţi se transformă în gelatină, stomacul începe să se învârtă şi capul parcă vrea să-ţi plece de pe umeri. Te prinzi cu mâinile de pervazul geamului şi-l priveşti pe vecinul cu tricou roz, mulat peste burta umflată de bere, şi-ţi spui că atâta timp cât el continuă să repare Loganul, nici rău nu se poate întâmpla.

acum 2 ani · comentarii (1)

Azi a împlinit 84 de ani, cel ce a fost, în ordine cronologică, al treilea ministru al apărării, în perioada postdecembristă. El a asigurat tranziţia de la perioada miniştrilor în uniforme militare, la aceea a purtătorilor de costume civile, în ani când  armata ţării parcurgea limpeziri cu finalităţi necunoscute, bătălia reală fiind la nivelul mentalităţilor, între conservatori şi promotorii unei respiraţii libere în arealul public.

acum 2 ani · comentarii (0)
Modifică Setările