De la oraş la sat: a cumpărat cu 28.000 euro o casă tradiţională în Hunedoara şi a cheltuit dublu cu renovarea ei 2

Deia Emma, o tânără de 27 de ani născută în Făget, judeţul Timiş, a căutat liniştea înapoi în ţară, după ce a călătorit timp de aproximativ şase ani prin toată Europa. A renunţat la viaţa din Barcelona şi s-a mutat singură în România, într-un sat cu doar 50 de locuitori din judeţul Hunedoara, Panc-Sălişte.

De la oraş la sat: a cumpărat cu 28.000 euro o casă
tradiţională în Hunedoara şi a cheltuit dublu cu renovarea ei Vezi comentarii 2

Living, dormitor şi insulă de bucătărie într-o garsonieră de 30 metri pătraţi, amenajată cu 10.000 euro

Living, dormitor şi insulă de bucătărie într-o garsonieră de
30 metri pătraţi, amenajată cu 10.000 euro

Garsoniera pe care urmează să o vezi are numai 30 metri pătraţi. Cu toate acestea, nu poate fi descrisă altfel decât aşa: e o locuinţă completă, cu living pentru relaxare, zonă de dormit cu pat dublu, un mini-birou lângă ea, insulă cu scaune de bar pentru luat masa şi o bucătărie echipată. Pe lângă toate, a încăput şi un dressing generos, aşa că proprietarul nu duce lipsă de spaţii de depozitare.

15 metode prin care poţi răcori casa fără aparat de aer condiţionat

15 metode prin care poţi răcori casa fără aparat de aer condiţionat

În lunile caniculare este tentant să cumperi un aparat de aer condiţionat sau să te pui în faţa unui ventilator. Dar astea nu sunt singurele trucuri ca să scapi de zăpuşeală. Se pare că sunt o mulţime de metode pentru răcorirea casei, fără să îţi încarci factura de la curent. Cei de la Huff Post au descoperit 15 astfel de moduri, pe care dacă le urmezi, vei face mai uşor faţă caniculei.

Impactul cafelei asupra performanţei fizice: „Sportivii care consumă cafeină pot avea o anduranţă mai mare“

Impactul cafelei asupra performanţei fizice: „Sportivii care consumă cafeină pot avea o anduranţă mai mare“

O meta-analiză amplă a 21 de studii sugerează că acţiunea cafeinei se produce la nivelul mai multor elemente ale activităţii fizice, inclusiv anduranţa şi forţa musculară. Astfel, efectul asupra performanţei aerobe (de durată mai lungă) pare să fie mai mare decât cel în cazul exerciţiilor anaerobe (exerciţii intense de scurtă durată).

Horoscop săptămânal 26 iulie - 1 august 2021: Peştilor li se deschid noi uşi pentru a face schimbări şi transformări

Horoscop săptămânal 26 iulie - 1 august 2021: Peştilor li se deschid noi uşi pentru a face schimbări şi transformări

Horoscopul săptămânal pentru perioada 26 iulie - 1 august 2021 îţi aduce previziuni astrale complete pentru fiecare zodie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară, Balanţă, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Peşti. Horoscopul săptămânal pentru 26 iulie - 1 august 2021 îţi spune dacă vei avea succes în carieră, ce te aşteaptă din punct de vedere al sănătăţii, cât de bine vei sta cu banii, dar şi cu dragostea.

HOROSCOP 24 iulie – 5 august. Atenţie la bani şi înşelătoriile venite din mediul online

HOROSCOP 24 iulie – 5 august. Atenţie la bani şi înşelătoriile venite din mediul online

Perioada 24 iulie-5 august aduce tentative de înşelătorie, în mod special pe internet şi pe reţelele sociale. Se recomandă prudenţă în privinţa prieteniilor recente. Indiferent de zodie, în aceste două săptămâni, citeşte cu atenţie condiţiile contractelor şi nu semna, fără să cunoşti cât mai multe detalii despre proiectele respective şi despre eventualele consecinţe.

Stil de viaţă
Articol publicitar

Cum se schimbă estetica interioarelor în era post-Covid

Cum se schimbă estetica interioarelor în era post-Covid

Pandemia ne-a schimbat viziunea de ansamblu asupra vieţii: nu preţuim doar sănătatea şi socializarea mai mult, ci şi spaţiul în care locuim. Trecând prin cea mai lungă perioadă de izolare la domiciliu din istorie, ne-am dat seama că spaţiile ne influenţează starea mai mult ca niciodată - ne fac să ne simţim bine, relaxaţi, productivi, în siguranţă - iar la apusul pandemiei, ne conturăm spaţiile astfel încât să ne genereze aceste stări pozitive.

Un cititor marcat de lehamite, după ce a trimis, timp de două luni de zile, autorităţilor competente, mesaje scrise, fotografii şi filmuleţe privind lucrări neterminate şi lăsate aşa, spre batjocorirea unor cetăţeni deloc vinovaţi de faptul că trăiesc într-un areal uitat de Dumnezeu, mi le-a semnalat şi mie, cu revoltă interioară şi fără a mai avea vreo speranţă că se rezolvă situaţia aberantă din colţul de ţară unde încă locuieşte. Mioritic? Nu.

acum 2 luni · comentarii (13)

Am pielea de pe mâini atât de crăpată că mă doare şi când nu mişc degetele. Mama e mult mai rău, dar nu se plânge ca mine. Nu avem niciun fel de cremă cu care să ne dăm, aşa că ea improvizează. Ia sticla cu ulei din frigiderul transformat în dulap şi toarnă puţin într-o cratiţă roşie. De când nu mai avem lumină, frigiderul a devenit o simplă cămară cu uşă de metal. Noroc că e iarnă şi nu avem nevoie de frigul din el.

acum 6 luni · comentarii (5)

Pentru că cineva de la care, chiar că nu mă aşteptam, mi-a spus citind un text de-al meu, că încă din titlu, O poveste cu scalari, am trimis-o la dicţionar, am zis că-i cazul să evit un asemenea precedent şi să explic că scalarii sînt nişte peşti de acvariu foarte faini şi extraplaţi, adică, scalar = peşte teleostean originar din America de Sud, cu corpul discoidal argintiu cu reflexe aurii şi brune, brăzdat de dungi transversale negre sau gri.

acum 7 luni · comentarii (4)

Am zis mereu că la serv petreci opt ore pe zi, total, grosso modo, o treime de viaţă. Că trebuie să fie fain şi să te simţi bine acolo. Da, nu-i înţeleg pe cei la care încăperea arată ca nefiind locuită. În sfîrşit. Şi mai zic ceva: că peştii de acvariu sînt cele mai potrivite animăluţe pentru leneşi. Lumina se stinge sau aprinde după cum reglezi temporizatorul, mîncarea pică de la hrănitorul automat, nu trebuie scoşi la plimbare ori făcut curat.

acum 8 luni · comentarii (9)

„Am să-ţi zic ceva, dar nu te îngrijora. Nu e nimic grav.” Şi picioarele ţi se transformă în gelatină, stomacul începe să se învârtă şi capul parcă vrea să-ţi plece de pe umeri. Te prinzi cu mâinile de pervazul geamului şi-l priveşti pe vecinul cu tricou roz, mulat peste burta umflată de bere, şi-ţi spui că atâta timp cât el continuă să repare Loganul, nici rău nu se poate întâmpla.

acum 1 an · comentarii (1)

Azi a împlinit 84 de ani, cel ce a fost, în ordine cronologică, al treilea ministru al apărării, în perioada postdecembristă. El a asigurat tranziţia de la perioada miniştrilor în uniforme militare, la aceea a purtătorilor de costume civile, în ani când  armata ţării parcurgea limpeziri cu finalităţi necunoscute, bătălia reală fiind la nivelul mentalităţilor, între conservatori şi promotorii unei respiraţii libere în arealul public.

acum 1 an · comentarii (0)

Până la 8 ani am locuit într-un bloc de nefamilişti de la periferia Braşovului. Mi-am însuşit termenul de „nefamilist” la fel ca terminaţia adresei la care se afla blocul: „bis”. Le repetam pe amândouă pe ca nişte adevăruri absolute, cu toate că termenul de „nefamilist” nu avea nicio reprezentare în capul meu, că-n blocul în care am copilărit trăiau mai multe familii decât nefamilii.

acum 1 an · comentarii (7)
Modifică Setările