Sânge în spermă: coşmarul bărbaţilor

Sânge în spermă: coşmarul bărbaţilor

Prezenţa sângelui în spermăp poate fi cauzată de o inflamaţie, o infecţie sau rănirea unui organ al sistemului reproductiv masculin

Prezenţa sângelui în urină poate da un sentiment de teamă, dar, de cele mai multe ori, nu este semn al unei probleme medicale şi neplăcerea trece de la sine. Când însă sângele este mai mereu prezent în lichidul seminal, problema necesită investigaţii suplimentare.

Sânge în lichidul seminal, problemă care poartă în termeni medicali numele de  hematospermie, este întâlnită la  bărbaţii cu vârsta cuprinsă între 30 şi 40 de ani şi la cei de peste 50 de ani. Prezenţa sângelui în spermă nu este întotdeauna semn al unei probleme medicale majore, însă un consult medical este necesar, de la primele sângerări.

Biopsia de prostată, printre cauzele posibile

Prezenţa sângelui poate fi cauzată de o inflamaţie, o infecţie, un blocaj sau rănirea unui organ din sistemul reproductiv masculin. Deoarece veziculele seminale (o pereche de glande în formă de sac situate pe ambele părţi ale vezicii urinare) şi prostata sunt principalele organe care contribuie la formarea spermei, o infecţie, inflamaţie sau un traumatism în oricare dintre aceste organe poate provoca apariţia sângelui în spermă.

Află pe clickpentrufemei.ro ce duce la apariţia sângelui în spermă

5 lucruri pe care nu le ştiai despre spermă

Morcovul, posibil leac pentru cancerul de prostată

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările