Adevăruri mai puţin înţelese despre bisexualitate, explicate de un psiholog atras atât de bărbaţi, cât şi de femei

Adevăruri mai puţin înţelese despre bisexualitate, explicate de un psiholog atras atât de bărbaţi, cât şi de femei

Bărbaţii care sunt activi sexual şi cu bărbaţi, pot să se bucure în egală măsură şi de sexul cu femei, şi invers, explică psihoterapeutul Isaac Archuleta. FOTO Arhiva

Un psiholog bisexual a ales să explice câteva lucruri despre bisexualitate, pe care heterosexualii nu le înţeleg sau le interpretează greşit, în opinia lui. Unul dintre acestea se referă la plăcerea resimţită de bărbaţii care fac sex atât cu bărbaţi, cât şi cu femei.

Isaac Archuleta este un psihoterapeut american, bisexual declarat, care a ales să explice, din punctul său de vedere, anumite mituri sau lucruri pe care heterosexualii nu le înţeleg în mod corect despre bisexualitate. Acesta povesteşte că a avut prima experinţă sexuală cu o fată, când era în liceu, pentru ca peste câţiva ani să aibă o relaţie cu un bărbat extrem de atrăgător.

„Mi-a plăcut mai mult să fiu cu un bărbat decât cu o femeie? Nu. Au fost experienţele mele sexuale cu o femeie mai pline de emoţie decât cele împărtăşite cu un bărbat?  Da, dar numai pentru că de ea eram îndrăgostit“, mărturiseşte psihoterapeutul pentru publicaţia Huffington Post. Şi asta pentru că orientarea sexuală nu este legată numai de actul sexual în sine, ci şi de sentimente, de iubire, şi de conectarea cu persoana de lângă tine, după cum subliniază acesta. 

„După ce am studiat sexualitatea umană ani la rând, descoperind cât este de complexă şi observând fluiditatea care o caracterizează, prin prisma celor aproape 4.000 de clienţi cu care am lucrat de-a lungul timpului, pot spune că am descoperit şase adevăruri esenţiale“, afirmă psihoterapeutul: 

1. Bărbaţii care sunt activi sexual şi cu bărbaţi, pot să se bucure în egală măsură şi de sexul cu femei, şi invers.
2. Să te îndrăgosteşti, în cazul multor persoane, nu depinde în mod esenţial de coordonatele fizice ale cuiva, ci mai degrabă de legătura emoţională care se formează între cei doi.
3. O persoană care face sex şi cu femei, şi cu bărbaţi nu înseamnă, în mod obligatoriu, că se teme să-şi ia un angajament sau că este hipersexuală.
4. Când un bisexual se îndrăgosteşte, este perfect capabil să fie monogam, la fel ca majoritatea oamenilor.
5. Bisexualitatea nu este o formă de manifestare a laşităţii în relaţiile de cuplu. 
6. Bisexualitatea nu este doar un moft, ci un fenomen biologic, la fel cum este şi heterosexualitatea.

Găseşte-ţi jumătatea pe PrimaLove

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările