Florida a raportat joi un număr record de peste 10.000 de cazuri noi de coronavirus

Florida a raportat joi un număr record de peste 10.000 de cazuri noi de coronavirus

Coronavirus

Florida a raportat joi un număr record de peste 10.000 de cazuri noi de coronavirus, cea mai mare creştere zilnică înregistrată în acest stat de la izbucnirea pandemiei, transmite Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Epidemiile din Texas, California, Florida şi Arizona au contribuit la atingerea unor noi recorduri în Statele Unite, iar creşterea numărului de cazuri a atins niveluri care nu  mai fuseseră consemnate din luna aprilie.

În iunie, numărul infecţiilor de coronavirus din Florida a urcat cu 168%, respectiv cu peste 95.000 de cazuri. Ponderea testelor pozitive în totalul celor efectuate a crescut la 15%, faţă de 4% la sfârşitul lunii mai.

Florida, care are 21 de milioane de locuitori, a raportat mai multe cazuri noi zilnice decât a înregistrat orice stat european în perioada de vârf a epidemiei.

Pentru a limita răspândirea bolii, Florida a închis barurile şi unele plaje, dar guvernatorul s-a opus obligativităţii de a purta mască în public sau revenirii la carantină strictă la nivelul statului.

Un singur stat american a mai raportat peste 10.000 de cazuri noi într-o singură zi. Statul New York a înregistrat 12.847 de noi infecţii pe 10 aprilie, la trei săptămâni de la impunerea măsurilor stricte de distanţare socială care au dus la închiderea majorităţii activităţilor economice. În timp ce statul a relaxat multe măsuri, impune încă purtarea măştilor în spaţiile publice şi obligă pe oricine soseşte din alte 16 state americane cu număr mare de cazuri să intre în carantină la domiciliu timp de două săptămâni.

După ce statul New York a fost epicentrul epidemiei din Statele Unite, numărul cazurilor din acest stat a crescut cu circa 6% în luna iunie, acesta fiind cel mai scăzut ritm din întreaga ţară.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: