VIDEO O retragere ruşinoasă şi un popor înfuriat: blindatele americane, luate la ţintă cu pietre şi fructe stricate de către kurzi

VIDEO O retragere ruşinoasă şi un popor înfuriat: blindatele americane, luate la ţintă cu pietre şi fructe stricate de către kurzi

Civili kurzi aruncând cu pietre şi fructe stricate în blindate americane în timpul retragerii Captură YouTube/ The Sun

Retragerea SUA din Siria i-a înfuriat atât de tare pe kurzi, încât aceştia au aruncat cu pietre şi fructe stricate în direcţia unor vehicule blindate care transportau militari americani în Irak.

Ştiri pe aceeaşi temă

Peste 100 de vehicule blindate cu militari americani la bord au traversat zilele acestea graniţa siriano-irakiană la ordinul lui Donald Trump, care a aprobat tacit intervenţia turcă împotriva foştilor săi aliaţi kurzi.

Cei aproximativ 1.000 de militari sunt relocaţi în apropiere de Mosul, în Kurdistanul irakian.

Supăraţi că li s-a întors spatele după pierderile suferite în lupta împotriva Statului Islamic, civili kurzi au luat la ţintă blindate americane cu pietre şi fructe stricate, transmite BBC.

Imagini cu astfel de incidente au apărut pe reţelele de socializare.

Lansată la 9 octombrie, ofensiva turcă împotriva combatanţilor kurzi a fost întreruptă joia trecută până marţi la ora locală 22.00 cu condiţia retragerii acestora din urmă dintr-o zonă de securitate de 32 de kilometri de la graniţa turco-siriană.

Turcia îi acuză pe combatanţii kurzi din Siria că sunt terorişti şi nu îi vrea în coasta sa.

Combatanţii kurzi din Siria au fost un element important din teren în lupta dusă de Coaliţia internaţională împotriva jihadiştilor din Statul Islamic.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: