Secretarul general al ONU cere un armistiţiu imediat în întreaga lume: „Războiul e o nebunie acum”

Secretarul general al ONU cere un armistiţiu imediat în întreaga lume: „Războiul e o nebunie acum”

FOTO EPA-EFE

Secretarul general al ONU Antonio Guterres cere un „armistiţiu imediat în întreaga lume”, în vederea apărării civililor celor mai vulnerabili din ţările aflate în conflict de ”furia” noului coronavirus, relatează AFP şi Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Furia cu care se abate virusul arată că războiul este o nebunie”, a subliniat el luni, într-o scurtă alocuţiune la sediul ONU, fără să citeze vreo ţară.

”A venit momentul să lăsăm conflictele armate în urma noastră, pentru a ne concentra eforturile asupra luptei vieţii noastre”, a îndemnat António Guterres în această conferinţă de presă virtuală. 
 
”Să nu uităm că, în ţările devastate de război, sistemele de sănătate s-au prăbuşit. Profesioniştii din sănătate, care erau deja puţini, au fost luaţi adesea ca ţintă. Refugiaţii şi toate persoanele deplasate de conflicte violente de două ori vulnerabile”, subliniază el, referindu-se la războaiele din Siria, Yemen şi Libia.
 
”Să punem capăt flagelului războiului şi să luptăm împotriva bolii care ne devastează lumea. Acest lucru începe prin oprirea luptei. Peste tot. Imediat. Acesta este lucru de care avem nevoie cu toţii, membrii familiei umane. Astăzi mai mult ca niciodată”, a subliniat el.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: