Regele Thailandei, atenţionat de Guvernul Merkel să nu îşi conducă ţara din teritoriul german

Regele Thailandei, atenţionat de Guvernul Merkel să nu îşi conducă ţara din teritoriul german

Maha Vajiralongkorn, regele Thailandei FOTO Arhivă

Berlinul l-a atenţionat pe regele Thailandei să nu îşi conducă ţara din teritoriul german. Acest mesaj survine pe fondul manifestaţiilor anti-guvernamentale din regatul din Asia de Sud-Est.

Ştiri pe aceeaşi temă

În timp ce mii de thailandezi îşi denunţă săptămânal în stradă guvernul şi cer reformarea monarhiei, regele lor Maha Vajiralongkorn ocupă un hotel întreg din Alpii bavarezi pentru el şi anturajul său, format inclusiv din concubine.

Întrebat dacă regele thailandez îşi conduce ţara din teritoriul german, ministrul de Externe Heiko Maas a declarat că vrea să prevină acest lucru.

„Am arătat clar că politica thailandeză nu trebuie să se desfăşoare pe teritoriul german”, a declarat Maas, potrivit „The Telegraph”.

„Încercăm să prevenim ca unii oaspeţi să îşi desfăşoare activitatea de stat din ţara noastră”, a adăugat el.

Potrivit presei germane, regele Maha Vajiralongkorn deţine o vilă în Bavaria, dar preferă să stea la Hotelul Sonnenbichl.

De trei luni încoace, thailandezii protestează săptămânal faţă de guvernul şi monarhia lor, cerând mai ales reformarea acesteia din urmă. Ei solicită modificarea legii de lezmajestate, reducerea puterilor constituţionale ale regelui şi a controlului lui asupra averii palatului şi asupra unităţilor armate.

De la preluarea tronului, în 2016, Maha Vajiralongkorn şi-a petrecut timpul mai mult în Europa decât în Thailanda.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările