Prima fotografie autentică a unui OZN: Incidentul de la „Westall“, cu peste 200 de martori oculari FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elevii care au fost martori ai incidentului de la Westall au prins curajul de a-şi relata povestea abia peste foarte mulţi ani. FOTOGRAFII: Westall Flying Saucer Incident / Facebook
Elevii care au fost martori ai incidentului de la Westall au prins curajul de a-şi relata povestea abia peste foarte mulţi ani. FOTOGRAFII: Westall Flying Saucer Incident / Facebook

Dacă s-a dorit, de-a lungul istoriei, muşamalizarea existenţei extratereştrilor, atunci s-a şi ales cea mai bună soluţie, în acest sens: aruncarea subiectului în derizoriu prin ridiculizarea oricărei relatări.

Pe scurt, cine pretinde că a văzut un Obiect Zburător Neidentificat (OZN) e luat peste picior şi etichetat drept un om cu „probleme la mansardă“. Iar asta, când vorbim despre oameni de rând. Pentru că, atunci când martorii oculari provin din rândul piloţilor, aceştia au mult mai mult de pierdut. Concret, îşi pot pierde dreptul de a mai zbura, fiind retrogradaţi la un job în spatele unui birou.

O astfel de „pedeapsă“ a primit Kenju Terauchi, căpitan la bordul zborului „Japan Airlines 1628“. Vorbim despre un avion Boeing 747-200F care, timp de 50 de minute, a fost acompaniat de un OZN de mărimea a două terenuri de fotbal! Incidentul a fost văzut de Terauchi şi de copiloţii Takanori Tamefuji şi Yoshio Tsukuba. Iar OZN-ul a apărut atât pe radarul civil, cât şi pe cel militar. Chiar şi aşa, pentru că a vorbit despre acest incident, în cadrul unei conferinţe, Terauchi a fost retrogradat la un post în spatele unui birou. Iar asta în ciuda faptului că avea peste 10.000 de ore de zbor! Abia după câţiva ani, a fost reactivat ca pilot. Povestea acestui incident poate fi văzută aici:

„Westall“, locul în care un OZN a aterizat

Dacă, de obicei, un OZN e văzut doar de câţiva oameni şi fotografiile, în rarele situaţii în care există, sunt de foarte proastă calitate sau chiar dubioase, în schimb, datele problemei se schimbă radical, atunci când vorbim despre incidentul petrecut la şcoala din „Westall“, o suburbie a oraşului Melbourne (Australia).

Povestea s-a petrecut în dimineaţa zilei de miercuri, 6 aprilie 1966. Atunci, mai multe OZN-uri - numărul lor variază de la 1 la 3, în funcţie de mărturiile adunate - au zburat deasupra şcolii. Şi au fost văzute de 200 de martori oculari din rândul elevilor şi cadrelor didactice.

Westall

OZN-urile au fost acompaniate de cinci avioane militare care, potrivit relatărilor, au făcut manevre disperate, în încercarea de goni OZN-urile din zona respectivă. Degeaba însă! Pentru că, printr-o serie de manevre şocante, de care avioanele militare nu erau în stare, OZN-urile şi-au păstrat distanţa faţă de ele. Iar un OZN a zburat în direcţia unei zone denumite „The Grange“, unde elevii şi studenţii erau duşi de la şcoală pentru orele de Educaţie Fizică.

Aici, Obiectul Zburător Neidentificat a fost văzut, aterizat pe iarbă, de câteva fete care l-au urmărit de la şcoală. Printre ele, s-a aflat şi Tania, care provenea dintr-o familie de imigranţi din Iugoslavia. La revenirea la şcoală, Tania, într-o stare de isterie, a fost preluată de o ambulanţă. Şi, începând de a doua zi, n-a mai venit la şcoala din „Westall“! Mai mult, întreaga ei familie a fost mutată, peste noapte, din casa în care stătea până atunci. Chiar dacă acum, la 55 ani de la incident, Tania a fost găsită şi abordată de Shane Ryan (foto dreapta jos), cel care a realizat un documentar despre incidentul de la „Westall“, ea n-a dorit să facă niciun comentariu.

Ryan

Şi nu e de mirare, pentru că, în orele imediat următoare incidentului, toţi cei de la şcoală, fie că erau elevi sau cadre didactice, au primit ameninţări din partea autorităţilor care au împânzit zona. Pe scurt, profesorilor li s-a spus că îşi vor pierde locul de muncă, dacă vor vorbi despre acest subiect, iar elevii au fost ameninţaţi cu exmatricularea.

În aceste condiţii, martorii oculari au găsit curajul de a-şi relata povestea abia peste mulţi ani, când au fost abordaţi de Shane Ryan.

Terry

Terry Peck, acum o femeie în toată firea, a vorbit despre ce a văzut în aprilie 1966, la Westall

Poza făcută cu un aparat Polaroid

În documentarul realizat de Ryan se vorbeşte despre o cameră confiscată de autorităţile australiene de la o profesoară şi care apucase să tragă câteva cadre cu OZN-urile care au zburat deasupra şcolii.

Ceea ce nu ştiau autorităţile e că un OZN similar fusese văzut, cu patru zile mai devreme, în aceeaşi zonă. Acesta a fost fotografiat cu aparat Polaroid de James Kibel. Pentru a nu fi ridiculizat, Kibel a pus fotografia la dispoziţia presei, dar sub protecţia anonimatului. Poza sa a fost analizată, în mod repetat, şi, de fiecare dată, s-a ajuns la concluzia că e autentică.

Westall

După mulţi ani, Shane Ryan a primit permisiunea lui Kibel de a-i dezvălui numele. Între timp, australianul a şi decedat, însă fotografia surprinsă de el rămâne, probabil, cea mai bună dovadă vizuală a unui OZN.

VEZI RELATĂRILE MARTORILOR OCULARI 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite