Pericol de răpire în Turcia. Avertismentul trimis de americani

Pericol de răpire în Turcia. Avertismentul trimis de americani

Statele Unite au avertizat vineri asupra unor potenţiale atacuri teroriste şi răpiri în Turcia, conform unor indicaţii ale Ambasadei SUA din Ankara, ce vizează atât cetăţenii americani, cât şi străini.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ambasada SUA a primit „informaţii credibile” cu privire la posibile atacuri „împotriva Consulatului general al SUA, cât şi împotriva altor locaţii din Turcia". 

Prin urmare, toate serviciile pentru cetăţeni americani, inclusiv serviciile de viză de la ambasada americană din Ankara, de la consulatele din Istanbul şi Adana, precum şi de la agenţia consulară din Izmir au fost suspendate temporar.

Cetăţenii americani au fost sfătuiţi să fie atenţi în locurile frecventate de străini, în centrele comerciale şi clădirile de birouri.
 
În noaptea de Anul Nou în 2017, un atacator armat ce vorbea limba arabă, îmbrăcat în Moş Crăciun, a ucis 39 de persoane, inclusiv 16 cetăţeni străini, în clubul Reina din metropola Istanbul. Aproximativ 500 - 600 de persoane sărbătoreau trecerea dintre ani în clubul din Istanbul.
 
În 2016, Turcia s-a confruntat cu un val de atacuri şi atentate sinucigaşe atribuite Statului Islamic sau revendicate de mişcări afiliate PKK, soldate cu sute de morţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările