Militanţii Hamas au lansat zeci de rachete spre Israel, după ce atacurile aeriene israeliene au ucis comandanţi ai grupării VIDEO

Militanţii Hamas au lansat zeci de rachete spre Israel, după ce atacurile aeriene israeliene au ucis comandanţi ai grupării VIDEO

Rachete lansate în teritoriul israelian

Militanţii Hamas au lansat zeci de rachete spre Israel, după ce atacurile aeriene israeliene au ucis comandanţi ai grupării şi au doborât un bloc turn din Gaza. Au fost lovite mai multe ţinte din sudul Israelului, iar de la începutul recentelor violenţe, luni, au murit cel puţin 70 de oameni, relatează BBC.

Potrivit oficialilor, cel puţin 65 de persoane din Gaza, inclusiv 14 copii, şi şapte din Israel au fost ucise.

Luptele au izbucnit după săptămâni în care tensiunile au crescut între israelieni şi palestinieni, în Ierusalimul de Est, care au culminat, weekendul trecut, cu ciocniri de stradă.

Violenţele din zonele israeliene cu populaţie evreiască şi arabă s-au soldat miercuri seară cu aproximativ 375 de arestări, a transmis poliţia israeliană, iar 36 de ofiţeri au fost răniţi.

Presa locală a scris că mai mulţi evrei, dar şi arabi au fost atacaţi de grupuri, unele extremiste, în oraşe israeliene.

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu, care a ţinut un discurs miercuri noapte, a spus că plănuieşte să trimită armata pentru a ajuta poliţia să menţină ordinea în oraşele în care au loc violenţe.

Netanyahu a descris atacurile din ultimele zile drept „anarhie”.

„Nimic nu poate justifica un grup arab atacând evrei şi nimic nu poate justifica un grup de evrei atacând arabi”, citează Times of Israel.

Militanţii palestinieni lansează rachete spre Israel începând de luni noapte, iar Israelul a răspuns lovind ţinte din teritoriu. Sute de atacuri aeriene şi lansări de rachete au fost desfăşurate până acum.

Ministerul Sănătăţii din Gaza, condus de Hamas, a anunţat că mai mult de 360 de oameni au fost răniţi, de la începutul acestui conflict, şi că 65 au fost ucişi.

Netanyahu a spus că guvernul său se va folosi de toată puterea pe care o are pentru a proteja Israelul de inamicii din afara ţării şi de revoltele din interior.

Autoritatea Palestiniană a condamnat „agresiunea militară” a Israelului. Într-un mesaj publicat pe Twitter, a fost precizat: „Asta traumatizează o populaţie de 2 milioane de oameni deja asediată”.

Miercuri, militanţii din Gaza au spus că au lansat 130 de rachete în Israel, ca răspuns la un raid aerian al care a distrus blocul turn al-Sharouk din Gaza City.

Turnul, a treia clădire înaltă distrusă în ultima săptămână de atacurile aeriene, găzduia al-Aqsa TV, staţie condusă de Hamas.

Israelul a anunţat că a ucis oficiali Hamas în Gaza şi că a ţintit unităţi din care erau lansate rachete. Hamas a confirmat că un comandat şi alţi lideri au fost ucişi.

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au anunţat miercuri că atacurile lor aeriene asupra Fâşiei Gaza au fost cele mai mari de la conflictul din 2014.

Rezidenţii au fost avertizaţi să evacueze clădirile înainte de sosirea avioanelor de luptă. Totuşi, au fost înregistrate victime în rândul civililor.

Milioane de israelieni s-au aflat în adăposturi antiaeriene, miercuri seară, potrivit IDF, după ce sirenele au anunţat atacul cu rachete în întreaga ţară.

Joi dimineaţă, IDF a spus că aproximativ 1.500 de rachete au fost lansate din Gaza asupra oraşelor israeliene de când ostilităţile au escaladat la începutul acestei săptămâni.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările