România pregătește un nou ajutor militar pentru Ucraina, anunță Zelenski

0
Publicat:

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat, după o convorbire telefonică cu omologul său de la București, Klaus Iohannis, că România pregătește un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina.

Volodimir Zelenski si Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Volodimir Zelenski si Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Zelenski a vorbit despre acest lucru pe canalul său Telegram, potrivit publicației Ukrainska Pravda.

Zelenski a menționat că în timpul conversației a mulțumit României pentru sprijinul acordat, în special pentru noul pachet de ajutor militar care e în pregătire.

Liderul de la Kiev l-a informat pe președintele Iohannis cu privire la situația actuală de pe câmpul de luptă și la nevoile cheie de apărare ale Ucrainei, în special în ceea ce privește diferitele tipuri de apărare aeriană.

Ambii președinți, potrivit lui Zelenski, au convenit să accelereze munca comună asupra unui acord bilateral de securitate.

Zelenski i-a mulțumit lui Iohannis pentru confirmarea participării sale la Summitul pentru Pace din Elveția, precum și pentru disponibilitatea sa de a depune eforturi pentru a încuraja participarea altor țări.

Președintele Klaus Iohannis, în timpul unei vizite în Statele Unite în luna mai, a spus că România ar putea lua în considerare transferul uneia dintre bateriile sale Patriot în Ucraina. Totuși, premierul român Marcel Ciolacu, comentând posibilitatea de a oferi Ucrainei Patriot, a spus că ministrul Apărării are rețineri serioase în acest sens. O decizie va fi luată în CSAT

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite