Sportul românesc, zguduit: Vlad Dascălu, suspendat pentru dopaj! Ciclistul ratează Jocurile Olimpice

0
Publicat:

Vlad Dascălu, campion european la mountain bike în 2023, a fost suspendat pe o perioadă de 17 luni de Tribunalul Antidoping al Uniunii Cicliste Internaţionale, pentru abateri de la regulamentul antidoping, potrivit paginii de Facebook a Federaţiei Române de Ciclism.

Vlad Dascălu. FOTO: Arhiva Adevărul
Vlad Dascălu. FOTO: Arhiva Adevărul

''Cu regret vă informăm că Tribunalul Antidoping UCI a pronunţat o decizie de suspendare a lui Vlad Dascălu. Tribunalul l-a găsit pe Vlad vinovat de încălcarea regulilor antidoping, respectiv trei abateri la declararea locaţiei într-un interval de 12 luni, impunându-i o perioadă de suspendare de 17 luni. În conformitate cu prevederile Codului Mondial Antidoping şi a Regulilor UCI Antidoping, perioada de suspendare începe din ziua notificării deciziei, în acest caz, 21 mai 2024'', precizează Federaţia Română de Ciclism

Decizia poate fi atacată la Curtea de Arbitraj Sportiv (TAS) în termen de o lună.

''UCI nu va comenta în continuare această problemă. Ţinem să clarificăm faptul că: NU este vorba despre un caz de doping!Federaţia Română de Ciclism nu se poate implica în caz, în afară de susţinerea morală a lui Vlad. Vom reveni cu alte detalii, pe măsură ce le vom avea'', se mai arată în comunicat.

Dascălu (26 ani), care era o speranţă la medalie pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris, are în palmares, între altele, un titlu mondial MTB Under-23 (2019), un titlu european MTB Under-23 (2019) şi Cupa Mondială MTB U23 (2019). La Jocurile Olimpice de la Tokyo, în 2021, Dascălu s-a clasat pe locul 7.

Vlad Dascălu s-a clasat pe locul 14 la Europenele de MTB de la Cheile Grădiştei, pe 12 mai.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite