Mărturiile înfiorătoare ale pasagerilor din avionul lovit de turbulențe severe: „A fost aruncat pe podea la două rânduri în spatele meu” VIDEO

0
Publicat:

Peste 200 de pasageri au trăit momente de „teroare absolută” și panică la bordul unei aeronave a companiei Singapore Airlines, după ce zborul cu destinația Singapore a fost afectat de turbulențe severe, relatează BBC.

Un britanic în vârstă de 73 de ani a murit din pricina unui presupus atac de cord, în timp ce peste 30 de persoane au fost rănite atunci când zborul Londra-Singapore a suferit o cădere bruscă în timpul zborului. 

Britanicul Andrew Davis a descris „țipete îngrozitoare și ceea ce părea a fi un zgomot surd" în primele secunde ale incidentului.  

„Lucrul pe care mi-l amintesc cel mai bine este că am văzut obiecte și lucruri zburând prin aer. Eram plin de cafea. A fost o turbulență incredibil de severă", a declarat el pentru sursa citată. 

Un alt pasager a declarat că aeronava a început brusc să se „încline" și să „se clatine"

Aeronava s-a confruntat cu turbulențe severe. FOTO X/ Josh Cahill
Aeronava s-a confruntat cu turbulențe severe. FOTO X/ Josh Cahill

Am început să mă pregătesc pentru ceea ce se întâmpla și, foarte brusc, a avut loc o cădere foarte dramatică, astfel că toți cei care erau așezați și nu purtau centura de siguranță au fost propulsați imediat în tavan", a declarat pentru Reuters Dzafran Azmir, un student în vârstă de 28 de ani. 

Avionul Boeing 777-300ER cu destinația Singapore a fost deviat spre Bangkok în urma incidentului, aterizând de urgență la ora locală 15:45 cu aproximativ 211 pasageri și 18 membri ai echipajului la bord. 

Singapore Airlines a precizat că 31 de persoane aflate la bord au fost transportate la spital, iar compania aeriană a transmis cele mai sincere condoleanțe familiei persoanei decedate, al cărei nume nu a fost pentru moment dezvăluit. 

Un oficial al companiei aeriene a declarat că, după aproximativ 10 ore de zbor, avionul s-a confruntat cu „turbulențe extreme și bruște" deasupra fluviului Irrawaddy din Myanmar. 

Compania a precizat că colaborează cu autoritățile thailandeze pentru a oferi asistență medicală pasagerilor și că a trimis o echipă la Bangkok pentru a oferi orice ajutor suplimentar necesar. 

„Vă iubesc pe toți"  

Singapore Airlines a oferit, de asemenea, detalii despre naționalitățile celor aflați la bordul zborului, printre care se numără 47 de persoane din Marea Britanie. 

Allison Barker a declarat că a primit un mesaj de la fiul ei, Josh, care se afla în avionul aflat în drum spre Bali: „Nu vreau să vă sperii, dar sunt într-un zbor nebun. Avionul va ateriza de urgență... Vă iubesc pe toți". 

După acest mesaj, ea a așteptat două ore până să mai primească vești de la el. 

Într-un minut, stătea jos și purta centura de siguranță, iar în următorul minut, probabil că și-a pierdut cunoștința, pentru că s-a trezit pe podea cu alte persoane", a declarat ea pentru sursa citată.

Tânărul, a spus ea, a suferit răni minore - dar este îngrijorată că faptul că a fost la un pas de moarte ar putea avea un impact de durată asupra lui. 

Un alt britanic, Jerry, în vârstă de 68 de ani, călătorea în Australia pentru nunta fiului său. El a spus că nu a existat niciun avertisment înainte ca „avionul să "plonjeze"

Un britanic rănit la gât a declarat că el și familia sa au fost „destul de norocoși" că niciunul dintre ei nu a murit. 

Fiul meu a fost aruncat pe podea la două rânduri în spatele meu. Am auzit că a fost un tip care s-a lovit de plafon în toaletă și că și el a fost rănit destul de grav", a spus el, vorbind de la un spital din Thailanda. 

„Turbulențele severe pot fi dramatice”

Ministrul Transporturilor din Singapore, Chee Hong Tat, a declarat că Guvernul va oferi asistență pasagerilor și familiilor acestora. 

„Sunt profund întristat să aflu despre incidentul de la bordul zborului SQ321 al Singapore Airlines de la Londra Heathrow la Singapore", a transmis el pe Facebook. 

Rănile provocate de turbulențele severe sunt relativ rare în contextul milioanelor de zboruri operate", a declarat pentru BBC expertul în aviație John Strickland. 

Cu toate acestea, turbulențele severe pot fi dramatice și pot duce la răniri grave sau, din păcate, în acest caz, la un deces". 

Personalul de bord este, de asemenea, instruit în ceea ce privește modul în care trebuie să reacționeze în caz de turbulențe, a spus el. 

Nu degeaba companiile aeriene recomandă ca centurile de siguranță să fie ținute lejer prinse pe toată durata unui zbor, fie el lung sau scurt", a adăugat el. 

Cercetările au arătat că schimbările climatice vor face ca turbulențele severe să fie mai probabile în viitor. 

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite