Armata iraniană dezvăluie o bază subterană de drone, la câteva sute de metri sub pământ VIDEO

Armata iraniană dezvăluie o bază subterană de drone, la câteva sute de metri sub pământ VIDEO

Captură YouTube

Televiziunea iraniană a difuzat - pentru prima oară - imagini dintr-o bază subterană pentru drone aparţinând Forţelor aeriene iraniene, situată în Munţii Zagros, în vestul Iranului, fără să dezvăluie locul exact al bazei baza, care s-ar afla la „câteva sute de metri sub pământ”, potrivit comandantului armatei iraniene, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iranul este acuzat de către Statele Unite şi Israel, inamicii săi juraţi, de folosirea unor drone şi a unor rachete în atacarea forţelor americane şi a unor nave cu legături cu Israelul la Golful Persic, cu scopul de a destabiliza regiunea.
 
În octombrie 2021, Statele Unite au impus sancţiuni vizând programul iranian al dronelor, acuzat de furnizarea acestui tip de armament aliaţilor săi în Orientul Mijlociu, de exemplu mişcării islamiste libaneză Hezbollah, Yemenului şi mişcării islamiste palestiniene Hamas, în Fâşia Gaza.
 
„Peste 100 de drone de luptă, de recunoaştere şi de distrugere se află în bază, situată în inima Munţilor Zagros”, a anunţat sâmbătă un jurnalist de la televiziune.
 
Televiziunea nu a precizat locul exact al bazei, însă jurnalistul spune că a „zburat cu elicopterul” timp de „aproape 40 de minute” din oraşul Kermanshah (vest) pentru a ajunge acolo.
 
Televiziunea  a difuzat imagini în care generalul Mohammad Bagheri, şeful Statului Major al Forţelor armate iraniene, şi comandantul armatei iraniene, Abdolrahim Mousavi, vizitează baza.
 
Generalul Mousavi declară că baza se află la ”câteva sute de metri sub pământ”.
 
Potrivit televiziunii, drona „strategică” Kaman-22, cu o rază de acţiune de cel puţin 2.000 de kilometri, echipată cu o rachetă de croazieră cu o rază de acţiune de 200 de kilometri, se află printre dronele din această bază.
 
Iranul a început să dezvolte programe de drone în anii '80, în timpul Războiului între Iran şi Irakul (1980-1988).
 
„Armata îşi dezvoltă rapid capacităţile în domeniul dronelor” şi acţionează pentru a ”produce noi drone cu diverse misiuni”, declară generalul Bagheri.
 
„Nu există vreo îndoială că forţele armate iraniene sunt prima putere regională în domeniul dronelor, având în vedere capacităţile lor”, subliniază, la rândul său, Abdolrahim Mousavi.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările