Viktor Orban vrea să introducă în Constituţie viziunea conservatoare asupra rolurilor de gen

Viktor Orban vrea să introducă în Constituţie viziunea conservatoare asupra rolurilor de gen

Viktor Orban FOTO Getty Images

Guvernul condus de naţionalistul Viktor Orban pregăteşte revizuirea Constituţiei Ungariei în sensul impunerii viziunii conservatoare a rolurilor de gen.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministrul Justiţiei Judit Varga a trimis spre Parlamentul de la Budapesta un amendament constituţional prezentat în spiritul „culturii creştine a Ungariei”.

„Baza relaţiilor de familie este căsătoria. Mama este femeie, tatăl este bărbat”, a explicat ministrul ungar propunerea sa.

Ungaria „protejează dreptul copiilor la identitatea de gen cu care s-au născut”, se mai arată în amendament.

Guvernul Viktor Orban urmăreşte astfel impunerea viziunii creştine a rolurilor de gen în creşterea copiilor, în contextul în care partidul acestui premier naţionalist apelează la retorica anti-LGBT pentru a-şi consolida susţinerea în rândul electoratului, comentează AFP.

Fidesz, formaţiunea politică a lui Orban, şi aliatul său politic, micul partid creştin-democratic KDNP, se confruntă cu perspectiva scrutinului de la începutul lui 2022, în contextul în care popularitatea riscă să le fie ameninţată de pandemia de COVID-19 şi impactul acesteia asupra economiei.

Axat în ultimii ani în principal pe condamnarea imigraţiei în Europa, Guvernul Viktor Orban se orientează din ce în ce mai mult spre retorica anti-LGBT, urmând exemplul partidului naţionalist PiS aflat la guvernare în Polonia, notează sursa citată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările