Ungaria îşi modernizează apărarea antiaeriană cu rachete sol-aer Mistral-3

Ungaria îşi modernizează apărarea antiaeriană cu rachete sol-aer Mistral-3

Militar ungur manevrând o rachetă Mistral FOTO Nagy Bela/Magyar Nemzet

Ungaria a primit deja un lot de rachete Mistral-3, produse de grupul european MDBA, în cadrul eforturilor sale modernizare a apărării antiaeriene, relatează Magyar Nemzet.

Ştiri pe aceeaşi temă

În august 2014, Ministerul Apărării al Ungariei şi MBDA au încheiat un contract în valoare de câteva miliarde de forinţi (milioane de euro) privind livrarea de rachete Mistral-3, acestea fiind necesare statului vecin în vederea modernizării capacităţilor sale de apărare antiaeriană.

Primul lot de rachete Mistral-3 a fost adus deja din Franţa în Ungaria la bordul unui AN-26, urmând să le înlocuiască pe cele achiziţionate în perioada 1996-1997, informează Magyar Nemzet.

Potrivit cotidianului ungar citat mai sus, această achiziţie este primul pas timid către modernizarea apărării antiaeriene după zeci de ani de neglijare şi minimizare a acestei necesităţi.

Rachetele Mistral-3, care au o rază de acţiune de şapte kilometri, sunt doar o parte din pachet.

MDBA urmează să furnizeze noi puncte de observaţie pentru artilerişti, în vederea atingerii unor ţinte mai îndepărtate.

A treia etapă prevede modernizarea unor rachete Mistral-2 aflate în stocul armatei ungare.  

Pe lângă modernizarea în curs a rachetelor Mistral, trebuie avute în vedere înlocuirea sistemelor sovietice Kub şi a vechilor rachete 3M9, notează Magyar Nemzet.

  
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: