Un deţinut radicalizat a înjunghiat doi supraveghetori într-o închisoare în Franţa

Un deţinut radicalizat a înjunghiat doi supraveghetori într-o închisoare în Franţa

Penitenciarul din Alencon, Franta FOTO AFP

Un deţinut care se afla marţi dimineaţa în unitatea pentru viaţă familială (UFV) a centrului penitenciar de la Condé-sur-Sarthe, în apropiere de Alençon, în Normandia (centru-vest) a rănit grav doi supraveghetori, cu un cuţit, după care s-a baricadat împreună cu partenera sa în unitate, a anunţat conducerea administraţiei penitenciare, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi supraveghetori, în vârstă de aproximativ 30 de ani, au fost spitalizaţi, însă viaţa niciunuia nu era în pericol, a precizat Alassanne Sall, o delegată a Sindicatului Forţa Muncitorească (FO) din închisoare, denunţând un ”atac terorist”.

Potrivit acesteia, deţinutul ”radicalizat” a strigat ”Allah Akbar” (Allah e mare) înainte să-i agreseze pe supraveghetori.
 
O sursă din cadrul poliţiei a confirmat pentru AFP că deţinutul, în vârstă de 27 de ani, este considerat drept ”radicalizat în închisoare”.
 
El nu era încarcerat, însă, în cartierul radicalizat, deschis în această închisoare în septembrie, potrivit FO.
 
Deţinutul rănit mai grav - ”spintecat pe burtă”, ”se află în blocul operator în vederea unei intervenţii chirurgicale, în urma unei scanări”, a adăugat sindicalista.
 
Potrivit poliţiei, el este rănit la torace.
 
Celălalt supraveghetor a fost rănit la faţă, potrivit poliţiei. Potrivit FO, el a fost atins la maxilar, la faţă şi la spate.
 
”Este cu adevărat o tentativă de asasinat. Era sânge peste tot. UFV era un câmpe de luptă. Unul dintre supraveghetori şi-a pierdut cunoştinţa la un moment dat”, a adăugat Sall.
 
”Deţinutul s-a baricadat în unitate împreună cu soţia sa”, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiţiei.
 
O echipă ”ERIS (echipe regionale de intervenţie şi securitate) de la Rennes este în drum către casa centrală; forţele de securitate interioară sunt de asemenea mobilizate”, se arată în comunicat.
 
Bărbatul în vârstă de 27 de ani ispăşeşte o pedeapsă de 30 de ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de reţinere, răpire şi sechestrare, urmate de moarte şi jaf armat.
 
El a fost condamnat, de asemenea, la un an de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de apologie publică a actului terorist.
 
Bărbatul este eliberabil în 2038.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările