Spania reia legăturile aeriene şi maritime cu Italia

Spania reia legăturile aeriene şi maritime cu Italia

Aeroportul Barajas din Madrid FOTO airportreview.info

Spania a ridicat marţi interdicţiile privind legăturile aeriene şi maritime directe cu Italia - aflate în vigoare de la 11 martie şi menţinute în perioada de izolare cu scopul de a opri răspândirea noului coronavirus, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Ştiri pe aceeaşi temă

Această dispoziţie a fost publicată în Buletinul oficial.

Însă persoanele venite din Italia sunt obligate - la fel ca toţi călătorii din străinătate - să respecte o perioadă de „două săptămâni” de izolare în Spania, unde starea de urgenţă sanitară este în continuare în vigoare.

Spania intenţionează să ridice toate interdicţiile legate de noul coronavirus până la sfârşitul lui iunie. Italia va ridica la rândul ei până la 3 iunie interdicţia privind sosirile din străinătate.

Spania şi Italia au ţinut capul de afiş pe plan mondial în martie în privinţa îmbolnăvirilor de covid-19. Între timp, cele două ţări au fost depăşite de Statele Unite, Rusia (Spania), Brazilia şi Marea Britanie (Italia).

Spania este a treia cea mai afectată ţară din lume de noul coronavirus, cu 278.188 de cazuri de infectare, dintre care 27.709 fatale. Italia este a şasea cea mai afectată ţară din lume, înregistrând până acum 225.886 de cazuri de infectare, dintre care 32.007 fatale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: