Peste 55.000 de ortodocşi ucraineni defilează la Kiev într-o demonstraţie de forţă a Bisericii Ortodoxe Ucrainene proruse

Peste 55.000 de ortodocşi ucraineni defilează la Kiev într-o demonstraţie de forţă a Bisericii Ortodoxe Ucrainene proruse

Peste 55.000 de ordodocşi ucraineni care se revendică de la Biserica Ortodoxă Rusă au defilat marţi în capitala Ucrainei  FOTO EPA-EFE

Peste 55.000 de ortodocşi ucraineni care se revendică de la Biserica Ortodoxă Rusă au defilat pe străzile capitalei ucrainene, relatează Euronews.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ortodocşii din Ucraina sunt împărţişi, iar de la schisma din 2018 o parte a autorităţilor religioase ucrainene şi-au declarat independenţa faţă de Patriarhia de la Moscova şi au aderat la Patriarhia de la Constantinopol.

Peste 55.000 de ordodocşi ucraineni care se revendică de la Biserica Ortodoxă Rusă au defilat marţi în capitala Ucrainei, până la Lavra Peşterilor din Kiev, o mănăstire din secolul al XI-lea.

Această coloană impresionantă a vrut să marcheze spiritele, în contextul în care patriarhul Bartolomeu, disident la Moscova, urmează să efectueze în august o vizită în Ucraina.

Marşul s-a desfăşurat fără incidente.

Câţiva participnţi la marş au primit însă îngrijiri din cauza unor insolaţii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările