Peste 150.000 de oameni au murit în Marea Britanie din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei

Peste 150.000 de oameni au murit în Marea Britanie din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei

Foto EPA EFE

Peste 150.000 de oameni din Marea Britanie au murit ca urmare a infectării cu Covid-19 de la începutul pandemiei, relatează BBC.

Ştiri pe aceeaşi temă

313 decese au fost raportate în cifrele zilnice ale guvernului sâmbătă, ducând totalul la 150.057.

Marea Britanie este a şaptea ţară care a trecut de 150.000 de decese raportate, după SUA, Brazilia, India, Rusia, Mexic şi Peru.

Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat: "Fiecare deces din cauza acestui virus este o tragedie ş gândurile noastre se îndreaptă spre toţi cei care i-au pierdut pe cei dragi".

Aproximativ 146.390 de cazuri noi au fost înregistrate, sâmbătă, în Marea Britanie, varianta mai transmisibilă Omicron provocând o creştere a infecţiilor.

Numărul deceselor în decurs de 28 de zile de la un test pozitiv a început, de asemenea, să crească, cu un total de 1.271 în ultimele şapte zile, în creştere cu 38,3% faţă de săptămâna precedentă.

Impactul vaccinării arată că internările şi decesele în spitale Covid nu cresc la fel de repede ca în timpul valurilor anterioare.

Cu toate acestea, spitalele rămân sub presiune din cauza internărilor în creştere şi a absenţei personalului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările