Papa Francisc consideră că orice vaccin eficient împotriva Covid-19 ar trebui să fie disponibil întregii lumi

Papa Francisc consideră că orice vaccin eficient împotriva Covid-19 ar trebui să fie disponibil întregii lumi

FOTO EPA-EFE / Alberto Pizolli

Papa Francisc a făcut un apel, duminică, pentru o cooperare internaţională ştiinţifică în scopul găsirii unui vaccin împotriva coronavirusului. Suveranul Pontif este de părere că orice vaccin care se va dovedi a fi eficient ar trebui să fie disponibil întregii lumi.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Aş vrea să-mi exprim apropierea faţă de bolnavii de Covid-19, de cei care se dedică îngrijirii lor şi de toţi cei care, în orice fel, au de suferit din cauza pandemiei. Doresc, în acelaşi timp, să susţin şi să încurajez colaborarea internaţională care se concretizează prin diferite iniţiative pentru a răspunde de o manieră adecvată şi eficace la criza gravă prin care trecem. Este important, într-adevăr, să punem împreună capacităţile ştiinţifice de o manieră transparentă şi dezinteresată pentru a găsi vaccinuri şi tratamente şi a garanta accesul universal la tehnologiile esenţiale care să permită oricărei persoane contagiate, în orice parte a lumii, să primească îngrijirile sanitare necesare”, a fost mesajul Papei, exprimat din biblioteca Palatului Apostolic din Vatican, potrivit vaticannews.va.
 
Potrivit unui bilanţ anunţat de AFP, pandemia de coronavirus s-a soldat cu 241.682 de decese în întreaga lume. Până sâmbătă seară, un număr de 3.398.390 de cazuri de contaminare au fost diagnosticate în 195 de ţări şi teritorii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările