Experţii germani consideră necesară a treia doză de vaccin anti-COVID-19

Experţii germani consideră necesară a treia doză de vaccin anti-COVID-19

O a treia doză de vaccin s-ar putea să devină necesară.

Experţii germani au spus că este posibil să fie necesară o a treia doză de vaccin anti-COVID-19. Într-un interviu publicat duminică de grupul Funke, preşedintele Comisiei Permanente de Vaccinare din Germania (StiKo) Thomas Mertens a avertizat că „vaccinurile actuale împotriva noului coronavirus nu vor fi ultimele".

„În principiu trebuie să ne pregătim pentru ca probabil anul viitor să fie nevoie să ne reîmprospătăm protecţia imunitară”, a spus el, conform Hotnews.

Germania nu a luat momentan o decizie, ci aşteaptă cocluziile studiilor imunitare realizate pe populaţia vaccinată. Totuşi, responsabilii sănătăţii ai guvernului central şi al landurilor urmează, de obicei, recomandările. 

Thomas Mertens a explicat că un al treilea rapel ar putea deveni o necesitate, atâta timp cât apar noi variante ale virusului. 

În ceea ce priveşte vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat cu producătorul german de medicamente BioNTech, Bourla a spus că, în opinia sa, va fi necesară o a treia doză după 8-12 luni după administrarea celei de-a doua.
 
Imunitatea oferită de vaccinul realizat de Pfizer/BioNTech este de cel puţin şase luni, a mai spus Bourla, adăugând că o doză de rapel va fi necesară în fiecare an.
 
 
Ştirea nu este o surpriză. De la începutul acestui an, variante ale coronavirusului original au apărut în întreaga lume. Variantele au fost identificate în Marea Britanie, India, Africa de Sud, Brazilia, New York şi multe alte zone din întreaga lume

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările