Doi turişti francezi riscă închisoarea după ce au luat 40 de kilograme de nisip de pe insula Sardinia

Doi turişti
francezi riscă închisoarea după ce au luat 40 de kilograme de nisip de pe
insula Sardinia

Plaja din Sardinia FOTO Anca Vancu

Un cuplu de turişti francezi a fost prins cu 40 de kilograme de nisip din Sardinia în maşină şi riscă până la şase ani de închisoare, potrivit BBC News.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cei doi au spus că voiau sa ia nisipul acasă ca „suvenir” şi nu ştiau că au comis o infracţiune. Bine cunoscutul nisip alb din Sardinia este considerat un bun public şi este interzis să fie luat de pe insulă.
 
Cuplul riscă închisoare de la unu la şase ani pentru furt cu circumstanţa agravantă de a fi furat un lucru de utilitate publică.
 
Sub o lege din 2017, comercializarea de nisip, pietricele şi scoici din Sardinia este ilegală şi poate fi pedepsită cu amenzi de până la 3.000 de euro.
 
Poliţia a descoperit nisipul luat de pe o plajă din Chia, în sudul Sardiniei, în 14 sticle de plastic, în portbagajul unei maşini de teren care aparţinea cuplului. Ei urmau să ia un feribot până în Toulon, Franţa, potrivit autorităţilor.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: