Bulgaria va majora ţinta de deficit bugetar la 2% din PIB pentru achiziţionarea avioanelor F-16 de la americani

Bulgaria va majora
ţinta de deficit bugetar la 2% din PIB pentru achiziţionarea avioanelor F-16 de la americani

F16 Fortele Aeriene Romane

Bulgaria intenţionează să-şi crească tinţa de deficit bugetar pe 2019 la aproximativ 2 la stuă din produsul intern brut, faţă de 0,5 la sută cât este acum, pentru a finanţa achiziţia de 1,26 miliarde de dolari a opt avioane F-16 de la Statele Unite, a anunţat ministrul bulgar al Finanţelor, Vladislav Goranov, vineri, potrivit Reuters.

Ştiri pe aceeaşi temă

Goranov a spus că guvernul va propune această schimbare în bugetul de stat, luni. El a mai adăugat că există o perspectivă economică bună şi un buget performant până acum, ceea ce va permite Sofiei să plătească avioanele de luptă imediat. Fondurile nu au fost încă alocate din buget.
„Bulgaria va plăti în întregime. După schimbări, ţinta deficitului bugetar va creşte la 2 la sută“, a mai precizat Goranov.

Noul deficit bugetar va fi chiar şi aşa sub pragul de 3 la sută al UE şi nu este de aşteptat să afecteze planurile Bulgariei de a intra în „antecamera“ zonei euro în cursul acestui an. 

Bulgaria a acumulat un surplus bugetar de 2,6 la sută din PIB în luna mai, în special datorită unei colectări mai eficiente a taxelor. Ministerul de Finanţe se aşteaptă ca economia să crească cu 3,5 la sută în acest an.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările