Britanicii acuză: Brexitul, cea mai mare greşeală de după cel de-al Doilea Război Mondial

Britanicii acuză: Brexitul, cea mai mare greşeală de după cel de-al Doilea Război Mondial

FOTO EPA-EFE / Andy Rain

John Bercow, fostul 'speaker' al Camerei Comunelor, a caracterizat Brexit ca fiind o eroare  şi a avertizat că criza datorată abandonării UE nu va fi rezolvată curând.

Bercow a susţinut o conferinţă de presă la Foreign Press Association din Londra după demisia din 31 octombrie.
 
„Nu mai sunt speaker şi nu mai trebuie să fiu imparţial, aşa că dacă mă întrebaţi ce părere am despre Brexit, vă spun că este cea mai mare eroare a ţării noastre de după război".
 
Bercow spune că Marea Britanie ar trebui să continue să facă parte din Uniune. În cei zece ani în calitate de speaker la Camera Comunelor, Bercow a fost acuzat în repetate rânduri de poziţii anti-Brexit, acuzaţii pe care le-a respins întotdeauna. Luni, în locul său a fost ales Sir Lindsay Hoyle, în vârstă de 62 de ani.
 
Bercow, cunoscut pentru deciziile procedurale cheie luate în timpul dezbaterilor privind Brexit, precum şi pentru celebrele sale îndemnuri la disciplină prin strigătul „Order, order!” a insistat că nu el, ci majoritatea parlamentară a fost cea care a impus în ultimele luni amânarea repetată a divorţului de Bruxelles.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: