Atacul de la Nisa. Poliţia franceză a arestat un bărbat suspectat că s-a aflat în contact cu atacatorul

Atacul de la Nisa. Poliţia franceză a arestat un bărbat suspectat că s-a aflat în contact cu atacatorul

FOTO EPA-EFE / Sebastien Nogier

Un bărbat în vârstă de 47 de ani, suspectat că s-a aflat în contact cu atacatorul - Brahim Aioussaoi, un tunisian în vârstă de 21 de ani, care a sosit în Franţa la 9 octombrie din Italia - care a ucis trei persoane în Bazilica Notre-Dame-de-l'Assomption de la Nisa, a fost plasat în arest preventiv joi seara, declară vineri surse din cadrul poliţiei pentru AFP.

Presupusul autor al atacului cu cuţitul, care a ucis două femei şi un bărbat, este un tunisian în vârstă de 21 de ani, care a sosit în Franţa la 9 octombrie, din Italia.
 
Bărbatul plasat în arest preventiv este suspectat de faptul că s-a aflat în contact cu atacatorul cu o zi înainte de fapte, a declarat sursa judiciară citată, confirmând astfel o informaţie dezvăluită de cotidianul Nice-Matin.
 
Această sursă apropiată dosarului a îndemnat însă la prudenţă cu privire la natura discuţiilor celor doi.
 
Potrivit altei surse apropiate dosarului, bărbatul a fost arestat joi seara, la ora locală 21.50 (22.50, ora României).
 
VIAŢA ATACATORULUI RĂNIT ŞI OPERAT, ÎN PERICOL
 
Atacatorul a intrat în bazilică joi, la ora locală 8.29 (9.29, ora României), unde a tăiat la gât o femeie în vârstă de 60 de ani şi sacristanul bazilicii, în vârstă de 55 de ani.
 
O femeie braziliană în vârstă de 44 de ani, cu copii, rezidentă în Franţa, pe care a înjunghiat-o în mai multe rânduri, a murit într-un restaurant, în apropiere, în care s-a refugiat.
 
Alertată de un martor, o echipă din cadrul Poliţiei Municipale din Nisa a intervenit şi a deschis focul, în mai multe rânduri, asupra atacatorului, care ”a înaintat către ei (poliţişti) în mod ameninţător, strigând «Allah akbar» (Allah e mare, în arabă)”, a declarat joi seara, într-o conferinţă de presă, procuroul antiterorist Jean-François Ricard.
 
Grav rănit, atacatorul a fost condus la spital, unde a fost operat.
 
”Viaţa îi rămâne, în prezent, în pericol”, preciza joi seara Jean-François Ricard.
 
În bazilică, anchetatorii au găsit arma crimei - un cuţit cu o lamă de 17 centimetri, a precizat Jean-François Ricard.
 
Un rucsac cu lucruri personale, un Coran şi două telefoane, dar şi două cuţite nefolosite, au fost de asemenea găsite.
 
Ancheta deschisă de către Parchetul Naţional francez Antiterorist (PNAT) cu privire la ”asasinate şi tentative de asasinat teroriste” este coordonată de către Subdirecţia Antiteroristă (SDAT).

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările