Administraţia Trump a deblocat un ajutor militar de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina

Administraţia
Trump a deblocat un ajutor militar de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina

Administraţia preşedintelui Donald Trump a deblocat 250 de milioane de dolari în ajutor militar pentru Ucraina, au transmis senatorii americani, joi, după ce parlamentari din ambele formaţiuni politice şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu faptul că Casa Albă a reţinut bani aprobaţi de Congres, transmite Reuters.

Fondurile ar trebui folosite de către Ucraina în lupta sa cu separatiştii proruşi susţinuţi de Moscova. Rusia a anexat regiunea Crimeea din Ucraina în martie 2014.

Unii democraţi au avut dubii cu privire la faptul că administraţia ar fi blocat banii pentru a pune presiune pe Guvernul ucrainean, în contextul campaniei de realegere a preşedintelui american, în 2020.

Un oficial al administraţiei a confirmat faptul că fondurile au fost deblocate, fără să ofere alte detalii. Casa Albă a precizat doar că analizează programul de ajutor pentru Ucraina.

Din ianuarie 2017, de când Trump şi-a preluat mandatul de preşedinte al SUA, Casa Albă a încercat de mai multe ori să reducă ajutoarele pentru străinătate, însă Congresul s-a opus în repetate rânduri unor astfel de planuri.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: