Zeci de mii de animale de companie riscă să moară în Wuhan după ce stăpânii nu s-au mai putut întoarce la casele lor

Zeci de mii de animale de companie riscă să moară în Wuhan după ce stăpânii nu s-au mai putut întoarce la casele lor

Animalele de companie riscă să moară din cauza interdicţiilor impuse de coronavirus FOTO Guliver/Getty Images

Zeci de mii de animale de companie riscă să moară în Wuhan după ce stăpânii nu s-au mai putut întoarce la casele lor din cauza interdicţiilor impuse de coronavirus sau din cauză că sunt internaţi în spitale.

Ştiri pe aceeaşi temă

În Wuhan, asociaţiile pentru protecţia animalelor au demarat o procedură de salvare a animalelor de companie blocate în case fără apă şi hrană după ce stăpânii lor nu s-au mai putut întoarce în locuinţe din cauza interdicţiilor impuse de coronavirus sau sunt internaţi în spitale, relatează NBC News, citează Mediafax.
 
O asociaţie din Wuhan care se ocupă de salvarea pisicilor a raportat că există între 20.000 şi 30.000 de animale abandonate în case şi care au nevoie de îngrijire. Dintre acestea, peste 2.500 au fost salvate de cei 100 de voluntari ai organizaţiei. 
 
Cea mai mare provocare a celor care salvează animalele blocate în locuinţe este să pătrundă în casele oamenilor. Unii stăpâni de animale au oferit codul digital de la intrare, în timp ce alţii au îndrumat voluntarii pentru a procura o copie a cheilor de la casă. În unele cazuri, proprietarii au permis chiar şi spargerea uşilor pentru ca animalul de companie să fie salvat. 
 
Unul dintre voluntarii care participă la operaţiuni a povestit momentul în care a intrat într-o casă unde stăpânul lăsase pisicii lui o rezervă de apă şi mâncare pentru trei zile. Atunci când tânărul a găsit pisica, animalul era extrem de slab şi deshidratat şi părea a fi pe moarte, însă a reuşit să-i acorde îngrijirea necesară la timp. 
 
Directorul Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor din Wuhan a declarat că 3.500 de persoane au cerut ajutorul pentru a le fi salvate animalele de companie la care nu s-au mai putut întoarce deoarece oraşul a fost închis. 1.300 de solicitări au primit răspuns.
 
„Lucrăm oră de oră, la sfârşitul zilei trebuie să telefonăm oamenilor care au nevoie de ajutorul nostru în ziua următoare. Ne culcăm după miezul nopţii“, a declarat Du Fan, directorul Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor din Wuhan. 
 
Majoritatea animalor salvate sunt câini şi pisici, însă s-au primit cereri de ajutor şi de la stăpâni care deţin reptile, iepuri, păsări şi porci pitici.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: