Douăzeci şi şase de persoane date dispărute în Indonezia, în naufragiul unui feribot în Strâmtoarea Makassar

Douăzeci şi şase de persoane date dispărute în Indonezia, în naufragiul unui feribot în Strâmtoarea Makassar

Sursă foto: Pixabay - caracter ilustrativ

Douăzeci şi şase de persoane au fost date dispărute sâmbătă, în naufragiul unui feribot indonezian, în Strâmtoarea Makassar, situată între insulele Sulawesi şi Borneo, anunţă sâmbătă autorităţile, relatează AFP.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest naufragiu a avut loc joi, în condiţii meteorologice nefavorabile, însă autorile au aflat despre persoanele date dispărute abia sâmbătă, declară AFP şeful serviciilor de securitate Djuanidi care, la fel ca mulţi alţi indonezieni, are un singur nume.
 
La bordul feribotului se aflau 43 de persoane, iar acesta a rămas în pană de carburant.
 
Nava s-a scufundat din cauza vremii nefavorabile, iar 17 persoane au fost salvate.
 
Căutări continuau sâmbătă în vederea persoanelor date dspărute, a precizat oficialul.
 
Accidentele pe mare sunt numeroase în Indonezia, un arhipelag cu 17.000 de insule, în care consemnele de securitate nu sunt respectate întotdeauna.
 
Un feribot cu 800 de persoane la bord a eşuat săptămâna trecută, în provincia East Nusa Tenggara, şi a rămas blocat timp de două zile, însă nicio persoană nu a fost rănită în acest incident.
 
În 2018, peste 150 de persoane s-au înecat în naufragiul unui feribot, pe Insula Sumatra, pe unul dintre cele mai adânci lacuri din lume.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările