China nu ia în seamă protestele Japoniei şi insistă să aplice teste anale anti-COVID-19 în cazul străinilor

China nu ia în seamă protestele Japoniei şi insistă să aplice teste anale anti-COVID-19 în cazul străinilor

Aeroportul din Shanghai FOTO EPA-EFE

În ciuda criticilor lansate dinspre Japonia, China face testele anale pentru depistarea COVID-19 obligatorii pentru străinii care o vizitează.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform New York Post, odată cu impunerea noilor condiţii de călătorie, autorităţile chineze au înfiinţat centre de testare de acest tip în aeroporturile din Beijing şi Shanghai.

Guvernul chinez susţine că această procedură de testare oferă un grad mai mare de precizie decât celelalte metode de depistare a coronavirusului SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19.

Recent, Guvernul japonez le-a transmis autorităţilor chineze să nu mai efectueze teste anale anti-COVID-19 în cazul cetăţenilor săi, deoarece această practică provoacă suferinţe psihologice.

„Unii japonezi au anunţat ambasada noastră din China că li s-au aplicat teste anale, ceea ce le-a provocat suferinţe psihologice mari”, a declarat Katsunobu Kato, un purtător de cuvânt al Guvernului japonez.

Potrivit oficialului nipon, autorităţile chineze au fost informate să înceteze această procedură în cazul cetăţenilor japonezi. 

Totuşi, un purtător de cuvânt al Ministerului chinez de Externe a apărat procedura, susţinând că este „bazată pe ştiinţă”. Testele anale anti-COVID-19 sunt „în conformitate cu schimbările din situaţia epidemiologică, precum şi cu legile şi reglementările relevante”, a declarat Wang Wenbin, citat de New York Post.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările