Reclama McDonald’s cu mama care râde când copiii ei distrug un tablou, interzisă de CNA: „Este lipsită de respect faţă de operele de artă“ VIDEO

Reclama McDonald’s cu mama care râde când copiii ei distrug un tablou, interzisă de CNA: „Este lipsită de respect faţă de operele de artă“ VIDEO

FOTO Captură video

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a interzis reclama McDonald’s în care o mamă este amuzată când copiii ei distrug o operă de artă.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce reclama McDonald’s care prezenta „promoţia cu zâmbete“, în care o mamă se amuză când copiii ei desenează un tablou într-un muzeu, a fost aspru criticată în mediul online, nici CNA nu a apreciat-o. 
 
Astfel, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis interzicerea difuzării pe TV a clipului publicitar, pe motiv că încurajează „comportamente imorale“, potrivit Paginademedia.ro
 
Deşi clipul nu mai rulează pe TV, CNA a dat decizia de intrare în legalitate pentru ca acesta să nu mai fie reluat pe viitor, mai notează sursa citată.
 
Campania a ajuns în vizorul CNA după ce a primit o reclamaţie de la un telespectator. „Reclama zâmbete la McDonald's în care doi copii mâzgălesc o pictură într-un muzeu, iar mama lor râde. Ce fel de educaţie inspiră această reclamă? E amuzant sa mâzgăleşti picturi în muzeu?“, spune telespectatorul în petiţie. 
 
Spotul publicitar a ridicat probleme şi în viziunea Comitetului Etic al RAC (Consiliul Român al Publicităţii), o organizaţie care are rol consultativ în relaţia cu CNA şi care consideră că video-ul reprezintă o lipsă de respect pentru operele de artă.
 
„Comitetul Etic al RAC a considerat că în acest caz se încalcă Codul, deoarece, deşi această comunicare este introdusă într-un stil amuzant, o situaţie imaginară, atmosfera poate fi considerată ca fiind lipsită de respect faţă de operele de artă“, a spus Laura Frunzetti, reprezentant din partea RAC. 
 
Decizia de intrare în legalitate, ceea ce înseamnă că spotul nu mai poate intra pe TV în formula aceasta, a fost votată în unanimitate de membrii CNA prezenţi la şedinţa publică de joi, 18 iulie. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: