VIDEO Alina Manole, despre „Fericirea de luni“: „Merită să investeşti în lucruri care îţi fac inima să bată“

„Fericirea de luni“, cu Alina Manole

După ce ne-a „desenat“ o „Lună pătrată“ şi ne-a povestit cum e „Dragostea în 3“, Alina Manole ne asigură că există „Fericirea de luni“. Acesta este titlul celui mai nou album pe care artista îl va lansa, firesc, într-o zi de luni: 2 iunie. Alina Manole a vorbit la Adevărul Live despre noul material discografic, dar şi despre concertele de lansare de pe 2 şi 3 iunie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Lansarea celui de-al patrulea album din cariera artistei, va fi însoţită de două concerte care vor avea loc pe 2 şi 3 iunie, la Teatrul Excelsior din Bucureşti, de la ora 19.30.

Alina Manole va fi companiată de Raul Kuşak (pian), Claudiu Purcărin (tobe), Dan Nicolau (trompetă) şi Adrian Flautistu (contrabas).

Pentru primul spectacol biletele sunt epuizate, dar pentru cel de-al doilea mai pot fi achiziţionate tichete din reţeaua Eventim, Germanos, Domo, Cărtureşti, Orange Shop şi  Vodafone Store.

Urmăriţi cele mai importante declaraţii.

Alina Manole FOTO Vlad Eftenie

 • 13:47
  Vei duce „Fericirea de luni și în țară“? 
  Vor exista concerte în țară. În prima jumătate a lunii iunie voi pleca în Moldova. Așteptăm ultimele confirmări: Piatra Neamț, Suceava, Botoșani, Iași. Mi-ar plăcea să mergem în formula mare, în care vom cânta la București. Vom pleca în formulă minimă de trio. Probabil vom avea concerte și în aer liber și din toamnă vom călători mai mult prin toată țara”. 
 • 13:39
  De obicei cânți în cluburi, unde reușești să creezi o legătură specială cu publicul. Spectacolele de lansare vor fi într-o sală de teatru, un spațiu formal, totuși...
  Când am cântat prima dată la teatru, în 2009, am reușit să fac contact cu publicul. Doar eu eram timorată. Teatrul Excelsior nu este foarte mare. E o sală caldă, foarte aproape de scenă, unde pot să am acea legătură cu publicul. Mi-e teamă doar de mine și de propriile mele emoții. Cineva mai înțelept decât mine ar spune că am și un pic de talent pentru că am emoții. Am emoții mai mult pentru întâlnire, pentru toți cei care vin și stau cu ochii pe mine. Știu că unii vin de fiecare dată și îmi știu toate piesele și îmi spun după concert că am inversat două versuri.
 • 13:36
  Te așteptai la un concert sold-out?
  M-a luat prin surprindere că s-au vândut atât de repede biletele. Mă așteptam să am sala plină, dar nu atât de repede. Mulțumesc!. Sunt un om foarte norocos, pentru că am o grămadă de oameni frumoși pe care îi întâlnesc pe planeta mea, Luna pătrată.
 • 13:35
  De obicei cânți în cluburi, unde reușești să creezi o legătură specială cu publicul. Cum vor fi cele două concerte de lansate, într-o sală de teatru, un spațiu formal, totuși...

  Am ales să fac spectacolele la sala de teatru (Teatrul Excelsior - n.r.) pentru că îți permite să răsfeți spectatorul, nu doar să îl convoci. Ne putem juca cu filmulețe. Vor fi proiecții video, în acord puternic cu fiecare piesă care va fi cântată. Vor fi cântate majoritatea pieselor de pe albumul nou, dar și piese mai vechi. Albumul va fi disponibil pentru download legal pe 4 iunie de pe bestmusic.ro/shop. Acolo se găsesc și albumele «Luna pătrată» și «Dragoste în trei». Aș vrea să urmeze și un clip, dar e foarte mult haos, nu știu dacă apare până la concertele de pe 2 și 3 iunie.
 • 13:31

  Pe o piață muzicală în care se lansează rar albume, în care artiștii mizează pe single-uri și videoclipuri, tu te-ai încăpățânat, în sensul bun, să scoți un album, chiar dacă asta a însemnat un efort financiar mare.

  Mi-am verificat toate nebuniile, am văzut că se poate scoate încă un album. Sunt părți și mai puțin plăcute: e neplăcut să cauți finanțări pentru un proiect despre care tu știi foarte multe și pe care încerci să-l vinzi unor oameni care nu știu cine ești sau care nu văd rostul, pentru că nu umpli Arena Națională. Nu toți oamenii care investesc în artă o fac pentru a-și recupera investiția. Pentru mine, ca artist, e foarte neplăcut să mă ocup de această problemă. Albumul l-am scos aproape numai cu resurse proprii. Sunt datoare până la anul, dar merită să investești în lucruri care îți fac inima să bată.

 • 13:28

  Niciodată nu ai avut titluri convenționale, iar numele albumelor tale, ca si muzica ta, au o anumită conotație. Pentru mulți e destul de greu de găsit „Fericirea de luni“. 

  Dacă tratezi ziua de luni ca pe una absolut normală e ușor să găsești fericirea în ea.

 • 13:27
  De cât timp lucrezi la acest disc?
  Pregătesc albumul de câteva luni. Mi-l doream, pentru că s-au schimbat destul de mult lucrurile din 2013 încoace. O parte dintre piese erau deja scrise și cântate în public, pentru că voiam să văd reacțiile. La începutul anului m-am întâlnit cu Raul Kușac (pianistul care o acompaniază în concerte - n.r). am intrat în studio și am înregistrat absolut tot..

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările